Copiii cu o slabă stăpânire de sine – predispuși problemelor de sănătate

Redactor:
Mădălina Chițu
Copiii cu o slabă stăpânire de sine – predispuși problemelor de sănătate
Copiii care dovedesc o slabă stăpânire de sine la vârsta de trei ani se confruntă cu un risc mult mai mare de a înregistra, în jurul vârstei de 32 de ani, o serie de eșecuri majore - probleme de sănătate, dependență de droguri, dificultăți financiare și cazier judiciar, informează Mediafax.

Copiii care dovedesc o slabă stăpânire de sine la vârsta de treiani se confruntă cu un risc mult mai mare de a înregistra, în jurulvârstei de 32 de ani, o serie de eșecuri majore – probleme desănătate, dependență de droguri, dificultăți financiare și cazierjudiciar, informează Mediafax.

Cercetătorii de la Universitatea Duke din statul americanCarolina de Nord au monitorizat timp de 30 de ani peste 1.000 decopii din Noua Zeelandă, care au fost evaluați de profesori,părinți, alți observatori și chiar de ei înșiși. Concluziilestudiului au fost publicate în revista Proceedings of the NationalAcademy of Sciences (PNAS).

Printre criteriile de evaluare se numără incapacitatea de a-șistăpâni furia, lipsa perseverenței în atingerea scopurilor,dificultăți în îndeplinirea sarcinilor primite, hiperactivitate,tendința de a acționa fără a gândi, dificultatea de a-și așteptarândul, stare de agitație și lipsa de scrupule.

Copiii care au obținut cele mai mici scoruri în funcție deaceste criterii au fost cei mai numeroși dintre aceia care, ajunșila o vârstă adultă, sufereau de probleme respiratorii, boli sexualetransmisibile, obezitate, o concentrație mare de colesterol șihipertensiune, a declarat psihologul Terrie Moffitt, de laUniversitatea Duke, coautor al acestui studiu.
Savanții au constatat că micuții care au obținut cele mai miciscoruri la testele de stăpânire de sine, la vârsta de cinci ani, seconfruntau cu un risc considerabil mai mare, comparativ cu frațiisau surorile lor, de a deveni fumători, de a obține rezultateșcolare mai slabe și de a manifesta un comportament antisocial înjurul vârstei de 12 ani.

Inchide