Creatura uriașă din Islanda care îi face concurență monstrului din Loch Ness. VIDEO

Redactor:
Laura Holban
Creatura uriașă din Islanda care îi face concurență monstrului din Loch Ness. VIDEO
Un islandez a filmat în fluviul Jokulsa o creatură ciudată care seamănă cu un șarpe sau un vierme uriaș și care a primit renumele de monstrul din Loch Ness al Islandei.

Un islandez a filmat în fluviul Jokulsa o creatură ciudată care seamănă cu un șarpe sau un vierme uriaș și care a primit renumele de monstrul din Loch Ness al Islandei. În clipul difuzat de postul isladez RUV, apare o creatură asemănătoare unui șarpe uriaș care înoată la suprafața apei, confirmându-le multora existența viermelui mitologic din râul Lagarfljot, scrie The Telegraph.

Islandezii consideră că creatura din clipul devenit viral pe Internet este însuși viermele mitologic intrat în cultura țării încă din 1345, un echivalent al monstrului din Loch Ness al scoțienilor.

Legenda spune că un mic vierme a fost trecut printr-un inel de aur, tradiție care ar fi dus la înmulțirea metalului prețios. Însă în momentul în care deținătorul inelului s-ar fi întors să vadă ce efecte a avut încercarea sa, acesta ar fi găsit inelul rămas mic, iar viermele ar fi prins niște proporții uriașe. Potrivit legendei, odată ajuns în râu, viermele ar fi continuat să crească până a atins dimensiuni incredibile.

În ciuda legendei și a clipului, nu sunt mulți care cred povestea viermelui mitologic. Mulți dintre internauți cred că „creatura” este doar o plasă de pescuit înghețată, care plutește în derivă pe râu sau un trucaj.

Inchide