Creșterea TVA-ului urcă prețul biletelor la concerte. Cinematografele scapă

Redactor:
Diana Popescu
Creșterea TVA-ului urcă prețul biletelor la concerte. Cinematografele scapă
Panicați de veștile privind scumpirile generate de creșterea TVA-ului, românii au dat iama în hipermarketuri, în ultimul ceas cu prețuri rezonabile. Fatalmente, nu pot face același lucru în cazul show-urilor live

Panicați de veștile privind scumpirile generate de creștereaTVA-ului, românii au dat iama în hipermarketuri, în ultimul ceas cuprețuri rezonabile. Fatalmente, nu pot face același lucru în cazulshow-urilor live. Până acum, România s-a numărat printre spațiileprivilegiate, în care biletul la concert era sub prețul celor din”lumea civilizată”. Lucrurile sunt, însă, pe cale să se schimbe.Principalii jucători de pe piața organizării de spectacole se vădobligați să ia în calcul majorarea acestor sume. Vor fi faniinevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și vedeafavoriții pe scenă? „Înainte să-ți răspund la întrebare, vreau săprecizez că, în acest moment, organizatorii de spectacole plătesc(din prețul biletului) 43,5% diverse taxe și impozite. Până ieri,procentul era cu 5 unități mai mic. Practic, statul și alteorganizații iau aproape jumătate din prețul biletului. Organizareade concerte a devenit astfel, pentru firmele de nivelul D&DEntertainment, o afacere care poate comporta riscuri considerabile,mai ales într-o perioadă ca aceasta. Cu toate astea, gândul nostrueste la public, pentru că fără public nu putem exista. Pentru apermite cât mai multor spectatori accesul la evenimentele noastre,încercăm să ținem prețurile biletelor cât mai jos posibil”,declară, pentru Gândul, Denise Săndulescu, general manager D&DEast Entertainment.

Biletele la Guns N’Roses, între 128 și 192 delei

O veste bună este că s-au făcut deja publice prețurile biletelorpentru concertul Guns N’Roses de la București, din 21 septembrie.Chiar dacă din formula celebră, care a făcut ravagii printreconsumatorii de rock din anii ’80-’90, nu a mai supraviețuit decâtAxl Rose, iar ultimul album al trupei n-a adunat cronici tocmaientuziaste, nostalgicii care vor să meargă la spectacol măcar nutrebuie să plătească prețuri mai mari decât până acum. Un bilet dincategoria „Normal Circle” (cel mai ieftin) costă 127,8 lei, învreme ce unul la „Golden Circle” (zona din imediata apropiere ascenei) face 191,7 lei. Cum s-a ajuns la aceste prețuri explică totDenise Săndulescu: „Au fost stabilite luând în calcul, în primulrând, posibilitățile publicului. Este un an de criză, au fost multeconcerte, oamenii au cheltuit mult. TVA-ul este mai puțin importantîn ecuația asta. Cum plănuiește organizatorul să ajute spectatorii,și așa strâmtorat în ultima vreme? „Tot timpul am avut promoțiiproprii sau în colaborare cu sponsori și alți parteneri, cusiguranță vor exista și de-acum înainte. Muzica bună este pentrutoți și vom încerca să-i și ajutăm pe cei cu posibilități restrânsesă se bucure de ea”.

Publicul de teatru și operă va simți efectele abia întoamnă

Ce se va întâmpla cu accesul la spectacolele de operă ori lamontările de teatru? Din fericire, aceste instituții se află, înprezent, în vacanță, așa că reprezentanții lor au timp până întoamnă să lămurească situația. Indiferent de bunele intenții și degrija pentru bugetul spectatorilor, teatrele de stat trebuie să iadecizii după consultații cu responsabilii din Ministerul Culturii.”Vom încerca să facem astfel încât creșterea TVA-ului să nuafecteze buzunarul publicului, vom încerca să ținem prețurile câtmai mici. Dar vom avea, probabil la începutul săptămânii viitoare,discuții cu ministerul, de ei depinde cum vom proceda încontinuare. Noi am vrea ca porțile Operei să fie deschise pentrutoată lumea”, a declarat, pentru Gândul, Carmen Popa, consilierulde presă și relații publice al ONB.

Deschiderea stagiunii 2010-2011 este programată pentru 9octombrie, așa că melomanii vor avea emoții legate de finanțele lorabia peste trei luni.
Nici obișnuiții cinematografelor n-au, deocamdată, prea multemotive de îngrijorare. „Deocamdată nu suntem afectați. Așteptăm săvedem care este impactul creșterii TVA-ului asupra costurilor deoperare”, ne-a declarat Raluca Soare, PR specialist la HollywoodMultiplex și CinemaPRO. Prețul neschimbat al unui bilet estemotivat de faptul că acest produs beneficiază de un TVA special, de9%, asupra căruia nu s-a intervenit până în prezent. Totuși, chiardacă nu vor face un efort în plus pentru a vedea o peliculă,cinefilii vor renunța la mai mulți bani pentru produsele de bar(sucuri, dulciuri, floricele), ale căror prețuri sunt afectate demajorarea taxei pe valoarea adăugată.

TUN de milioane de euro dat de CFR Cluj. Oferta fabuloasă primită pentru starul echipei...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Surpriză la aterizarea lui Halep în Australia! O româncă i s-a alăturat Simonei și s-au...
Măsuri DURE după redeschiderea școlilor. Ministrul Sănătății este categoric și NU se lasă înduplecat
Iohannis s-a vaccinat public la Spitalul Militar. Preşedintele dă startul etapei a doua a campaniei...
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Mărturia unui polițist rănit în incidentele de la Capitoliu: „Mi-au luat arma și strigau: Omoară-l...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
Imagini dezolante la capela cimitirului Bellu. Bogdan Stanoevici, uitat complet de toată lumea. Mai nimeni...
Cum petrece Raluca Pastramă la începutul de an. Ce va spune Pepe când va afla
Ce face și cum arată astăzi prima soție a lui Elon Musk, cu care miliardarul...
Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cel mai nou pariu al lui Bill Gates. Este cel mai mare investitor într-un domeniu...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide