• Publicat:
Magazin

Cristina Iacob, regizorul comediei #selfie69, începe castingul pentru următorul film. Când încep filmările

Cristina Iacob, regizorul comediei #selfie69, începe castingul pentru următorul film. Când încep filmările
Cristina Iacob, regizorul super-comediei #selfie69, filmul românesc care a adus în cinematografe un număr record de peste 143.000 de spectatori, a început castingul pentru următorul său lungmetraj, "Suge-o, Ramona!".

Cristina Iacob, regizorul super-comediei #selfie69, filmul românesc care a adus în cinematografe un număr record de peste 143.000 de spectatori până în prezent, a început castingul pentru următorul său lungmetraj, „Suge-o, Ramona!”, ale cărui filmări vor demara anul viitor, la începutul verii, produs de Zazu Film.

Scenariul filmului este semnat de Andrei Ciobanu și de Alex Coteț, pe baza cărții omonime scrise de Andrei și care s-a bucurat de un succes enorm, având peste 1 milion de cititori online.

„Am pornit în sfârșit castingul, lucrăm la scenariu de ceva vreme”, spune Cristina Iacob. „Caut cumva acul în carul cu fan, având în vedere că avem nevoie de tineri care să arate de 16 ani, dar să aibă deja 18 ani împliniți. Se repetă cumva istoria de la #selfie, acum, cu alți protagoniști. Sper să îi găsim pe cei potriviți cât mai devreme, pentru a putea intra «în cantonament» împreună”, adaugă regizorul.

„Titlul cărții m-a respins inițial”, povestește Cristina. „Neștiind despre ce este vorba, «Suge-o, Ramona!» nu m-a atras să o citesc decât atunci când am văzut-o în librărie: o carte de peste 400 de pagini, citită de mai mult de 1 milion de tineri; adolescenți care au ales să citească și altceva în afara paginii de Facebook. Am fost plăcut surprinsă să găsesc o poveste frumoasă de dragoste, prin care am trecut cu toții în perioada adolescenței, scrisă cu mult umor, și care se întâmplă exact în perioada în care am făcut și eu liceul. M-am regăsit în multe situații. Este Romanul adolescentului miop al zilelor noastre”, spune Cristina.

Castingul pentru „Suge-o, Ramona!” va fi realizat în perioada următoare la Iași, București și Cluj și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani.

Cristina Iacob se va întâlni cu participanții la casting din Iași la finalul acestei săptămâni, duminică (27 noiembrie), între orele 10.00 – 16.00, la Facultatea de Teatru Iași, din cadrul Universității de Arte George Enescu, din Strada Costache Negruzzi (fosta Horia), nr. 7-9 și luni (28 noiembrie), la Cinema City din Complexul Iulius Mall Iași, de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 2.

La București, castingul va avea loc miercurea viitoare, 30 noiembrie, la Cinema City Parklake (Liviu Rebreanu 4), și luni (5 decembrie), la UNATC (Stradă Matei Voievod 75-77).

La Cluj, regizorul se va întâlni cu participanții la casting duminică (11 decembrie), la Facultatea de Teatru și Televiziune (Stradă Mihail Kogălniceanu 1) din cadrul Universității Babeș-Bolyai și luni (12 decembrie), la Cinema City Cluj Iulius (Stradă Alex Vaida Voievod 53-55).

Despre romanul „Suge-o, Ramona!”

„Suge-o, Ramona!” este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală și morală, despre trecerea de la adolescență la maturitate. Cu toții ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferință, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire, lumea se prăbușește și renaște la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona și dorința de a se răzbuna pentru indiferență ei, Andrei trăiește câteva aventuri extrem de incitante și se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern.

Biografii

Andrei Ciobanu, autorul cărții „Suge-o, Ramona!” și co-scenaristul viitorului film cu titlu omonim se aude în fiecare dimineață la matinalul Kiss FM, este stand-up comedian în București și se citește online și offline oriunde și oricând.

Cristina Iacob este regizoare și scenaristă, autoarea comediilor „#selfie69” (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori din ultimii paisprezece ani) și „#selfie” (cel mai de succes lungmetraj românesc al anului 2014), și al filmului „Poveste de dragoste” (2015). Absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, Cristina a fondat compania de producție cinematografică Zazu Film, apoi Asociația Scenariștilor Români (ASCER) și organizează workshopuri de scenaristică și de actorie susținute de actori și regizori apreciați. Filmele regizate de ea, lungmetraje sau scurtmetraje, se bucură de un succes enorm la public și sunt selectate sau premiate în festivaluri naționale și internaționale, printre care Broad Humor Film Festival (SUA), Southampton Internațional Film Festival (Marea Britanie) – Premiul pentru cel mai bun film, Cannes Short Film Corner, Dakino, Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival (SUA) – Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc, Eugene International Film Festival (SUA) – Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie. „În film la Nașu”” – mediu-metraj (2012), „Zestrea” – scurt-metraj (2011), „Mircea Veroiu” – documentar (2010), „Raport despre indiferență” – scurtmetraj (2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

 

Inchide