Cristina Nichituș Roncea lansează albumul de fotografie „Precum în cer, așa și pe pământ. Călătorie foto prin lumea ortodoxă românească”

Redactor:
Diana Marcu

Fotojurnalista Cristina Nichituș Roncea a lansat recent albumul de fotografie Precum în cer, așa și pe pământ. Călătorie foto prin lumea ortodoxă românească. Cu un cuvânt înainte al academicianului Florin Constantiniu, albumul în ediție bilingvă română și engleză a fost scos de editura Compania.

Fotografa povestește cum l-a întâlnit pe unul dintre personaje, pe părintele Iustin Pârvu.

„Am ajuns prima oara la manastirea Petru Voda in seara de Craciun. Luminau stelele, ninsese, totul era alb, iar maicile se pregateau sa mearga cu colindul. Iata-ma umbland, impreuna cu ele, de pe un deal pe altul, din chilie in chilie. „Lerui, Doamne, Ler / au pornit cu plugusorul / îngerii prin cer”. Intrasem, pe nesimtite, in calatoria din poveste. La casuta cu cei mai multi pelerini, in noapte, usa s-a deschis si din chilie a iesit chiar Mos Craciun, asa cum il stiam dintotdeauna: un patriarh inalt, cu barba alba, un zambet care-ti incalzeste inima si o privire care stie intreaga-ti viata, daca ai fost sau nu cuminte. Intrasem in Rai. Am simtit ca aceasta intalnire cu Parintele avea sa imi schimbe viata”.

Albumul poate fi achiziționat cu 20% reducere față de prețul din librarii dacă este comandat direct de pe site-ul editurii. Oferta este valabilă până la sfârșitul anului.

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide