Cum a ajuns Marius Stan, fizicianul român din New Mexico, să joace rolul unui patron de spălătorie auto într-un serial american de succes

Redactor:
Gândul
Cum a ajuns Marius Stan, fizicianul român din New Mexico, să joace rolul unui patron de spălătorie auto într-un serial american de succes
Povestea fizicianului Marius Stan pare desprinsă dintr-un scenariu de film. După ce-a plăecat din România în urmă cu 13 ani, a ajuns să lucreze și să trăiască în New Mexico, SUA, mai precis în Los Alamos, alături de soția sa, Liliana și cei doi copii.

Povestea fizicianului Marius Stan pare desprinsă dintr-unscenariu de film. După ce-a plăecat din România în urmă cu 13 ani,a ajuns să lucreze și să trăiască în New Mexico, SUA, mai precis înLos Alamos, alături de soția sa, Liliana și cei doi copii. MariusStan este astăzi fizician în laboratorul american care a fabricatprima bombă nucleară și unde sunt angajați peste 10.000 de oameni.Mai mult, românul joacă într-unul dintre cele mai de succes serialede televiziune ale momentului, „Breaking Bad”, recompensat cu patrupremii Emmy.

Potrivit Newsin, distribuirea în film a venit întâmplător, dupăce Stan și-a însoțit copiii la un casting pentru un alt proiect.”La finalul castingului, am făcut o poză de familie care, ulterior,a fost văzută de cei din echipa serialului. Ei m-au contactatspunându-mi că sunt omul care le trebuie pentru un anumitpersonaj”, a declarat Marius Stan pentru sursa citată.

Așa că fizicianul a fost inclus în distribuție, în rolul unuipatron de spălătorie auto. Pentru el însă, s-a operat o schimbareîn scenariu. Când au aflat că Stan este român, cei din echipaserialului au decis ca personajul patronului să fie, de asemenea,de origine română – pentru a putea vorbi și în limba maternă, iarrolul să capete naturalețe și credibilitate.

Fizicianul Marius Stan vrea să se facăactor

Românul s-a descurcat de minune pe platourile de filmare, puținifiind cei care l-au „suspectat”, după vizionarea serialului, că nuar fi actor de meserie. „Nu aveam experiență, însă, cu ajutorulcelui care a creat acest serial, Vince Gilligan, și al actoruluidin rolul principal, Bryan Cranston, totul a ieșit foarte bine”,spune Marius Stan.

Fizicianul român joacă în primul episod al serialului „BreakingBad” și va reapărea în sezonul 3, care se difuzează în prezent înSUA. Stan a mărturisit că experiența din „Breakind Bad” l-adeterminat să se gândească la actorie ca la o a doua profesie. Așacă s-a înscris în Screen Actors Guild, organizație profesională cereunește peste 200.000 de actori din industria filmului de cinemași televiziune, iar cei doi copii ai săi par să meargă pe acelașidrum, potrivit Newsin. „Băiatul, care are 21 de ani și estestudent, a fost distribuit în serialul ‘Sarah Connor’s Chronicles’,inspirat de seria ‘Terminator’, iar fata, în vârstă de 18 ani,joacă într-un serial făcut după un alt film de top, ‘Crash’. Înprivința ei, pot spune că are gânduri destul de serioase să devinăactriță”, a mai spus Stan.

INFOPLUS:

Povestea unui serial cu patru premii Emmy

Potrivit Pro Cinema, Breakind Bad prezintă povestea lui WalterH. White, un profesor de liceu ce predă chimia. Cu un fiu bolnav șio soție însărcinată, White decide să-și schimbe destinul când estediagnosticat cu cancer la plămâni în fază terminală. Așa că îșiamenajează un laborator pentru a produce metadonă. Cu baniiobținuți din vânzarea acesteia își ajută soția și fiul, dar îșioferă și lui câteva senzații tari. La urma urmei, ce mai are depierdut? În scurt timp devine partenerul lui Jesse, care încearcăsă-și lanseze propria afacere cu droguri. Cei doi pornesc să-șifacă loc printre distribuitorii de droguri, ceea ce atrage dincolode profituri și rivalități

Inchide