• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cum a fost prins un deținut care a încercat să trimită mesaje codate în afara închisorii

Un deținut a folosit un sistem inedit pentru a transmite un mesaj surorii sale.

Un deținut din Marea Britanie care încerca să transmită un mesaj codat celor din afară a fost depistat de oamenii legii cu ajutorul unui spărgător de coduri, relatează Daily Mail.

Kieron Bryan, un rapper de 23 de ani, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru tentativă de omor și port ilegal de armă de foc, a dat de bănuială polițiștilor atunci când a trimis surorii lui aflată în libertate, o scrisoare care conținea un șir lung de cfire.

Kieron Bryan

Rezultatul decodării a fost spectaculos. Bryan își ruga sora să-i ofere o mită aproape 17.000 de euro bărbatului pe care el îl împușcase pentru a renunța la plângerea depusă împotriva lui.

Bryan a fost arestat în luna martie a anului trecut pentru că l-a împușcat pe Abdou Nyang, paznic la un bar de streaptease de 36 de ani. Acesta fost împușcat în piept la domiciliu, dar a scăpat cu viață, deoarece purta mereu vestă antiglonț, de teama de nu fi atacat. Nyang a depus plângere la poliție și atunci atacatorul său a fost arestat.

Rapperul i-a scris surorii sale să ignore șirul lung de numere din partea inferioară a paginii, pe motiv că ar fi numai niște jocuri de numere pe care le-a pus pe hârtie. Scrisoarea a fost trecut prin mâinile anchetatorilor înainte de a ajunge la destinație. Aceștia au apelat la serviciile celui mai cunoscut spărgător de coduri din lume, John Olsson, pentru a vedea dacă sistemul de cifre și litere are vreo semnnificație.

John Olsson

Sistemul deținutului conținea 23 de numere și câteva litere folosite în locul semnelor de punctuație. John Olsson a luat în considerare 840 de variante de combinații de cuvinte și a insistat asupra acelora care sunt întâlnite cel mai frecvent. John Olsson a spus că persoana care a folosit codul dă dovadă de o mare istețime.

Kieron Bryan a fost judecat vinerea trecută, dar a respins toate acuzațiile care i se aduc. Acesta a avut și trei complici Dean Fleming, de 23 de ani, Alvin Khumalo, de 21 de ani și Dane Bowen, de 23 de ani.

Inchide