• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cum a încurcat Hitler planurile Operei din Berlin

Cum a încurcat Hitler planurile Operei din Berlin
Opera din Berlin a fost nevoită să reprogrameze premiera spectacolului "Rienzi", pe muzica lui Richard Wagner, deși acesta ar fi trebuit să se joace chiar în ziua în care instituția își serbează centenarul, scrie Daily Mail.

Opera din Berlin a fost nevoită să reprogrameze premiera spectacolului „Rienzi”, pe muzica lui Richard Wagner, deși acesta ar fi trebuit să se joace chiar în ziua în care instituția își serbează centenarul, scrie Daily Mail.

Motivul: pe aceeași dată, 20 aprilie, este și ziua fostului lider nazist Adolf Hitler, iar Wagner era unul dintre compozitorii săi preferați. Mai mult, Daily Mail scrie că Hitler păstra o copie a operei „Rienzi” în buncărul în care a fost găsit mort.

Cotidianul Die Welt a fost cel care a semnalat coincidența, spunând că este o „idee proastă” ca premiera operei să aibă loc de ziua Furherului. Astfel, conducerea Operei a decis să amâne premiera cu o zi, invocând „motive personale”. „Ar fi dificil, aproape imposibil, ca premiera piesei să aibă loc pe 20 aprilie”, se arată în comunicatul instituției.

Daily Mail scrie că Hitler s-a îndrăgostit de opera „Rienzi” în adolescență și că, uneori, discursurile sale erau prefațate de câteva acorduri din compoziția lui Wagner. În plus, Hitler ar fi primit un manuscris al lucrării, cu ocazia împlinirii a 50 de ani, mai notează sursa.
 

Inchide