Cum au ajuns ticăloșii perfecți în juriul de la MasterChef

Redactor:
Diana Marcu
Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu sunt cei care decid cine merită sau nu să primească șorțul care reprezintă biletul de acces în faza următoare a competiției MasterChef, difuzată în fiecare marți seară de ProTV.

După Andrei Gheorghe și Virgil Ianțu, care au fost pentru mulți ani imaginea bad guys în media românească, a venit rândul unui trio de Chefi să primească eticheta de ticăloși. Perfecți sau absoluți.

Pentru că așa par jurații Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, cei trei care decid cine merită sau nu să primească șorțul care reprezintă biletul de acces în faza următoare a competiției MasterChef, difuzată în fiecare marți seară de ProTV.

Mona Segall: „Jurații au fost mult peste așteptări”

„Nu sunt ticăloși, ci doar perfecționiști”, declară pentru gândul Mona Segall, producătorul variantei românești a MasterChef.

„Sunt adevărați Chefi, asta înseamnă că nu acceptă greșelile în bucătărie și nici eventuali clienți nemulțumiți. Ei nu joacă un rol”, spune producătorul tv care recunoaște că, după probe cu zeci de bucătari, Chefi de restaurante, cei trei i-au atras atenția, fiind cei mai potriviți pentru acești show. Mai mult, spune Segall, Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu nu au dezamăgit-o, „ci, din contră, au fost mult peste așteptări”.

„Nu jucăm roluri”

„Fiecare face ce simte, asta e clar”, afirmă Sorin Bonea. „Eu sunt natural și cred că pentru asta am fost ales în juriu, pentru felul meu de a fi”.

Pe naturalețe mizează și Cătălin Scărlătescu. „Cine mă cunoaște va vedea că eu joc în filmul meu: adică sunt în emisiune așa cum sunt în realitate. Mimica mea este naturală, reacțiile sunt firești, iar cei care mă cunosc își vor da seama ca așa sunt eu”, în vreme ce Florin Dumitrescu vorbește despre transformarea pe care o suferă atunci când intră în bucătărie: „Când intru în bucătărie sufăr o transformare, devin foarte serios, pretențios, zâmbetul îmi piere dacă ceva nu îmi place. Ăsta sunt și cred că pot vorbi și în numele celorlalți doi colegi ai mei când spun că suntem exact ca în realitate”.

Cu o mimică tip poker face, jurații nu lasă nimic să li se citească pe chip în momentul în care gustă dintr-un preparat. Se vede dezgustul, dar surpriza  descoperirii unui nou gust  nu se lasă ghicită. Cei trei susțin că fața de Chef nu ține de antrenament, ci de meserie.

Nu e un antrenament, la noi e meserie”, spune pentru gândul Cătălin Scărlătescu. „Eu analizez altfel farfuria decât cineva care nu este profesionist. Descompun gusturile, le gândesc și de aceea concurentul nu își dă seama care e de fapt părerea mea. Dacă văd ceva rău explodez, dar la fel de exploziv sunt și dacă gust un preparat fantastic de bun”. „Încerc să nu-mi trădez din prima părerea pentru că nu vreau ca participanții să înțeleagă de la început care va fi verdictul meu”, își explică reacțiile Sorin Bontea, în vreme ce Florin Dumitrescu dă vina pe firea lui – impulsivă.

„Sunt un tip cu reacții surprinzătoare chiar și în viața de zi cu zi. De multe ori încerc să-mi temperez impulsivitatea, însă asta mă și ajută uneori în a avea reacții neașteptate, atât pozitive, cât și negative”. 

„Bontea e Mihai Petre, iar Florin e Andra”

De altfel, comportamentul celor trei șochează, iar replicile lor, acide, taie prestațiile celor 150 de pretendenți la titlul de MasterChef. „Bucătăria nu-i o glumă”, „Orezul e mai rău ca unul de spital”, „Ai nevoie de un cuțit ca al lui Arnold ca să tai mâncarea asta” – sunt replici care vor intra în folclorul variantei românești a emisiunii.

Dar nu frazele, ci reacțiile juraților au fost cele mai comentate după prima ediție a show-ului. „După zi de preselecție, concurenții ne-au comparat cu juriul de la „Românii au talent” și spuneau că Bontea e Mihai Petre, Florin e Andra, iar eu Moisescu, alte comparații nu am primit”, spune Cătălin Scărlătescu. „Noi suntem naturali, reacționam firesc”, povestește acesta descriindu-și colegii de jurizare: „Sorin e mai serios, mereu descoperă ceva rău în farfurie, vede toate imperfecțiunile, Florin e cel cu explicațiile academice, iar eu… nu știu ce să zic despre mine, îi las pe ei doi să mă descrie”.

Întrebați de gândul dacă pe parcursul diferitelor faze ale competiției, jurații vor deveni simpatici, buni sau răi, Sorin Bontea răspunde: „Facem ceea ce știm. Depinde însă și de cum ne vor percepe oamenii de acasă, poate ei ne vor cataloga în vreun fel sau altul. Recunosc că vom avea și păreri contradictorii, pentru că fiecare dintre noi vede bucătăria în stilul lui propriu”.

„Se poate întâmpla ca doi dintre noi să aibă comentarii pozitive, de exemplu, sau se poate întâmpla ca toți trei să fim extrem de duri. Ceea ce este important, după părerea mea, este că avem caractere diferite și stiluri diferite de a privi bucătăria”, completează și Florin Dumitrescu.

Show-ul va fi transmis până pe 29 mai

Formatul pe care îl văd în fiecare marți seară românii, în intervalul în care a fost difuzat anterior show-ul „Vocea României”, este inspirat din varianta americană, precizează pentru gândul Mona Segall. Achiziționat de la Shine International, MasterChef-ul românesc „este un pic adaptat după tipologia personajelor găsite și a juraților”, mai spune aceasta.

Producătorul show-ului difuzat de Pro TV explică și cum va decurge concursul culinar. Din cei 150 de candidați care au ajuns în fața juraților, doar o treime primesc șorțul MasterChef. După alte câteva probe, 21 dintre ei ajung în bucătăria MasterChef, care este un loc foarte râvnit de către toți cei care vin la preselecții. Ei vor fi eliminați pe rând, în diverse probe, doar unul ajungând primul MasterChef al României.

Emisiunile, 11 la număr, vor fi difuzate până pe 29 mai și sunt toate înregistrare, telespectatorii neasistând la nicio fază live. De filmat s-a filmat peste tot, potrivit Monei Segall, concurenții gătind atât în studio, cât și la diverse evenimente, inclusiv la o nuntă. 

 

Inchide