Cum combați eficient mahmureala

Redactor:
Mădălina Chițu
Cum combați eficient mahmureala
După o seară în care alcoolul nu a lipsit din meniul, cu siguranță durerile de cap, senzația de moleșeală și cea de sensibilitate la lumină nu vor întârzia să își facă apariția

După o seară în care alcoolul nu a lipsit din meniu, cu siguranță durerile de cap, senzația de moleșeală și cea de sensibilitate la lumină nu vor întârzia să își facă apariția.

Nutriționiștii spun că aceste simptome vor aparea inevitabil după o noapte în care alcoolul a fost „ingredientul” de bază al petrecerii de Paște. Medicii oferă câteva soluții la îndemâna fiecăruia pentru a combate eficient efectele negative ale excesului de alcool.

● Bea cât mai multă apă. Alcoolul are capacitatea de a deshidrata, acesta fiind și principalul motiv pentru care ne simțim lipsiți de vlagă și ne doare capul. Astfel, imediat cum vă treziți beți un pahar mare de apă. Aceasta va accelera eliminarea toxinelor din organism.

● Luați o aspirină. Acest medicament te va ajuta să scapi de durerile insuportabile de cap. Pentru ca efectul să fie unul mai puternic este indicat să luați această pastilă, împreună cu un pahar de apă inainte  de a merge la culcare. Dacă ați omis acest aspect, luați aspirina imediat ce vă treziți.

● Ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceașcă de cafea tare. Această băutură se prepară din următoarele ingrediente: trei lingurițe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriță de miere și 500 mililitri de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute și apoi se bea.

●  Luați vitamine din complexul B. Alcoolul elimină aceste vitamine din organism, apărând astfel starea de oboseală accentuată. Dincolo de comprimate, vitaminele pot fi luate din broccoli, iaurt, laptele de vacă, ouă, pâinea integrală, cerealele integrale, din pește și nuci.

● Evitați să beți cafea. Această băutură îngustează vasele sanguine și mărește tensiunea. În cazul în care sunteți un băutor înrăit de cafea, puteți să beți o singură ceașcă, dar numai după ce ați băut paharul cu apă.

● Mere și banane. Mănâncă mere pe stomacul gol, imediat cum te-ai trezit, sau prepară-ți un milkshake cu banane și miere. Bananele ajută la calmarea stomacului și compensează deficitul de magneziu și potasiu, minerale ce au fost eliminate de organism din cauza excesul de alcool.

Inchide