Cum combini „inteligent” dieta și sportul ca să slăbești

Redactor:
Mădălina Chițu
Cum combini „inteligent” dieta și sportul ca să slăbești
Într-un proces de slăbire echilibrat, nutriționiștii recomandă atât un aport caloric redus și echilibrat, cât și mișcare

Într-un proces de slăbire echilibrat, nutriționiștii recomandăatât un aport caloric redus și echilibrat, cât și mișcare. „Atuncicând vrem să scăpăm de kilogramele în plus, scopul ar trebui să fieacela de a consuma cât mai mult din depozitele de grăsime aleorganismului, fără a crește masa musculară, deoarece mușchii«atârnă» mult la cântar”, precizează medicul nutriționist MihaelaBilic. Astfel, specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute desport zilnic. „Pentru rezultate vizibile într-un timp relativ scurtse vor alege exercițiile fizice de intensitate moderată sau duratăprelungită. Înotul, mersul pe bicicletă, aerobicul și alergatulsunt cele mai indicate sporturi într-o cură de slăbire”, indică dr.Bilic. Potrivit nutriționistului, acest tip de exerciții arde celemai multe grăsimi. Un alt avantaj al sportului este acela că dupăefortul fizic metabolismul rămâne crescut cu 25% încă trei ore,deoarece corpul arde lipidele în continuare pentru a refacedepozitele de glicogen (nr: substanță organică care se găsește înficat și mușchi).

Bananele și caisele oferă energie organismului

Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, nutriționistulMihaela Bilic oferă câteva ponturi pentru a combina „inteligent”dieta cu sportul. „Carbohidrații sunt principala sursă alimentarăde energie necesară exercițiului fizic și de aceea trebuieconsumați cu trei ore înainte sau cu două ore după sport”,menționează medicul. Bananele, portocalele, caisele, cerealele culapte degresat, cartofii la cuptor cu brânză de vaci și pastele sauorezul cu sos de roșii și carne de pui sau pește sunt alimentelesau preparatele recomandate.
Înainte, în timpul și după efortul fizic trebuie asigurată o bunăhidratare a organismului, deoarece aceasta accelerează arderile șielimină toxinele din corp. „Cantitatea necesară de apă este de 750de mililitri cu două ore înainte de sport, 500 de mililitri cu 15minute înainte de efortul fizic, un pahar de maxim 200 de mililitriîn timpul antrenamentului, cantitate ce trebuie băută la fiecare 10minute de efort, și la sfârșitul antrenamentului se mai recomandă500 de mililitri de apă”, precizează dr. Bilic.
Alcoolul și cafeaua sunt contraindicate, mai ales după efortulfizic, deoarece cresc deshidratarea și sunt diuretice. „Cu toateastea, cafeina este un stimulent al activității nervoase șimusculare, astfel că aceasta crește arderea grăsimilor. Cafeaua serecomandă cel mult o ceașcă cu 30 de minute înainte de efort”,spune nutriționistul.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ATENȚIE! Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide