• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cum influențează soarele APETITUL SEXUAL AL BĂRBAȚILOR

Cum influențează soarele APETITUL SEXUAL AL BĂRBAȚILOR
Cercetătorii susțin că, în zilele însorite, nivelul de testosteron, hormon sexual masculin, din organismul bărbaților atinge cote maxime, fiind influențaț de valoarea crescută a vitaminei D din corpul acestora

Cercetătorii susțin că, în zilele însorite, nivelul detestosteron, hormon sexual masculin, din organismul bărbațiloratinge cote maxime, fiind influențat de valoarea crescută avitaminei D din corpul acestora. Astfel, se explică de cesoarele crește libidoul în cazul bărbaților,informează The Telegraph. Publicația citeazăconcluzia oamenilor de știință austrieci care susțin că soareleinfluențează apetitul sexual al bărbaților.

Pentru a ajunge la această concluzie experții de laUniversitatea de Medicină din Graz au analizat nivelul hormonilorsexuali din organismul femeilor și al bărbaților și au constatat călibidoul crește în zilele însorite doar în cazul bărbaților,soarele neavând același efect asupra apetitului sexual alfemeilor.

Cercetătorii au precizat că după o oră de stat la soare nivelulde testosteron din organismul bărbaților crește cu până la 69% maimult decât dacă nu se expun razelor ultraviolete.

Oamenii de știință austrieci sunt de părere că un nivel scăzutde vitamina D ar putea fi explicația pentru care unii bărbați seconfruntă cu disfuncții erectile sau acuză un apetit sexualscăzut.

Pentru că intensitatea razelor ultraviolete variază de laanotimp la anotimp, sau în funcție de zonele geografice, experțiispun că suplimentele pe bază de vitamina D au același efect asupralibidoului ca și razele de soare. Ei recomandă bărbaților cu vârstecuprinse între 19 și 50 de ani să consume zilnic 200 de miligramede vitamina D, iar în cazul celor trecuți de 50 de ani – 400 demiligrame pe zi.

Citește și..
Inchide