Cum ne dă schimbarea bruscă de vreme organismul peste cap. Lista bolilor asociate cu temperaturile ridicate

Redactor:
Mădălina Chițu
Cum ne dă schimbarea bruscă de vreme organismul peste cap. Lista bolilor asociate cu temperaturile ridicate
Fluctuațiile de temperatură au un efect negativ asupra organismului uman, sunt de părere specialiștii de la Institutul Național al Sănătății din Statele Unite ale Americii.

Fluctuațiile de temperatură au un efect negativ asupraorganismului uman, sunt de părere specialiștii de la InstitutulNațional al Sănătății din Statele Unite ale Americii. Potrivitacestora, scăderea sau creșterea bruscă a temperaturii afecteazămetabolismul, iar riscul apariției bolilor precum astmul,afecțiunilor pulmonare, a celor respiratorii, alergiilor, adepresiei și a problemelor de nutriție este destul de ridicat.

În plus, experții americani susțin că există o legătură întreschimbările bruște meteorologice și creșterea nivelului de stres,deficiențe mentale, tulburări de comportament și bolile hidrice,afecțiuni transmise prin apa potabilă.

Organismul și-a pierdut capacitatea deadaptare

Studiile specialiștilor americani, citate de site-ul „hubpages”,au arătat că organismul uman a început să își piardă capacitatea deadaptare la fluctuațiile de temperatură, iar atunci când corpuleste slăbit repercusiu­nile asupra sănătății pot fi destul degrave. Experții spun că lipsa unei diete adecvate și cea a mișcăriislăbesc rezistența organismului.

Temperaturile ridicate au fost asociate cu creșterea număruluide pacienți afectați de stres sau de probleme de nutriție, iartemperaturile scăzute sunt responsabile de bolile respiratorii,precum astmul, sau pulmonare.

În același timp, dereglările mentale care pot aparea din cauzafluctuațiilor de temperaturi se manifestă prin fobii, depresii,izolări și chiar creșterea tentativelor de suicid. Potrivitex­perților, perioadele prelungite de stres și melancolie au dreptconsecințe depresii și chiar devieri nervoase foartepronunțate.

Statisticile de specialitate arată că stresul cotidian a ajunsla cote foarte mari, astfel că una din patru persoane susține căeste afectată de această stare de încordare, iar specialiștiiamericani spun că acest lucru se datorează și schimbărilorclimatice.

În plus, aceste fluctuații sunt resonsabile și de agravarea unorafecțiuni, precum cele cardiace. Astfel, o persoană care suferă dehipertensiune, afecțiune ce poate fi ținută sub control, riscă săfacă un atac de cord. Una dintre explicații ar fi că acesteschimbări climatice interacționează cu medicamentele prescrisepacienților hipertensivi.

Fumătorii, cei mai afectați

În plus, medicii avertizează că fluctuațiile de temperatură neafectează sistemul imunitar. Printre persoanele cele mai afectatede schimbările bruște de temperaturi se numără fumătorii. „Aceastăcategorie de persoane au sistemul respirator afectat, iarfluctuațiile de temperatură îi fac mai predispuși la virozerespiratorii, care pot fi de mai multe feluri, de la mici senzațiide inflamație în gât și până la apariția gripei”, explică dr.Sebastian Mitu, de la Spitalul „Colentina” din Capitală. În acelașitimp, medicul adaugă că fumătorii au un sistem imunitar mult maislăbit, comparativ cu persoanele care nu au acest viciu, iar acestlucru duce la apariția complicațiilor în cazul unor virozerespiratorii. Medicii recomandă persoanelor care au un sistemimunitar slăbit să consume cât mai multe vitamine și minerale, pecare le putem lua din legume, fructe, lactate și grăsimi vegetale,deoarece acestea țin la distanță virozele respiratorii.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Cum faci acasă cea mai gustoasă prăjitură cu cireșe și bezea. Ingredientul care nu trebuie...
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide