Cum reduce „scurtătura lui Moș Crăciun” timpul de zbor către destinații exotice cu până la 50%

Cum reduce „scurtătura lui Moș Crăciun” timpul de zbor către destinații exotice cu până la 50%
Călătorii mai scurte, bilete de avion mai ieftine, mai puțin combustibil și implicit emisii mai reduse de dioxid de carbon sunt avantajele unor noi norme din aviație.

Pasagerii companiilor aeriene vor avea parte de călătorii mai scurte cu până la 50% către destinatii exotice, datorită unei noi relaxări a normelor de aviație, scrie Daily Mail.

Aceasta ar putea însemna, de asemenea, bilete de avion mai ieftine și zboruri mai puțin poluante. Noile norme vor permite transportatorilor care operează în Pacificul de Sud să o ia pe „scurtatură”, pe deasupra Polului Nord, pentru prima dată. Piloții din Australia ce transportă pasageri în America de Sud vor putea să realizeze economii mari în timp și de carburanți.

Noile norme înseamnă, de exemplu, că avioanele din Marea Britanie vor fi în măsură să zboare non-stop, fără escală – cu ajutorul „scurtăturii lui Moș Crăciun” – pe deasupra Polului Nord, către destinații precum Hawaii, Alaska sau Polinezia franceză.

Călătorii mai scurte, bilete de avion mai ieftine, mai puțin combustibil și implicit emisii mai reduse de dioxid de carbon sunt avantajele noilor norme din aviație.

Prima companie aeriană care va profita de noile condiții de zbor este Air New Zealand. „Acest lucru înseamnă că avionul poate acoperi un traseu mai drept între două orașe și aceasta este bine pentru mediu”, a declarat David Morgan, pilot șef de Air New Zealand.

„Se folosește mai puțin combustibi, mai puțin dioxid de carbon este emis în atmosferă. De asemenea, zborurile sunt potențial mai scurte, iar pasagerii pot ajunge mai repede la destinație”, a spus Morgan.

Președintele companiei aeriene Virgin Atlantic, Sir Richard Branson, este de părer că prin noua normă se deschide „o întreagă lume nouă”. „Flota noastră de avioane 787 ar putea zbura către Honolulu sau chiar Fiji într-o singură zi”, a spus Branson.

Avioanele au mai zburat pe deasupra Polului Nord în timpul Războiului Rece, în anii ’50, pentru a evita spațiul aerian al fostei URSS.

Zboruri din Londra

Fiji (10.000 mile) – în prezent distanța este străbătută, prin Los Angeles sau Seoul, în 24 de ore. Cu ajutorul scurtăturii pe la Pol, noul timp este de 18 ore, non-stop

Tahiti (9.600 mile), via Los Angeles: 23 de ore. Noua durată: 17 ore.

Honolulu (7.300 mile), via Los Angeles: 18 ore. Noua durată: 13 ore.

Anchorage (4.500 mile) via Seattle: 16 ore. Noua durată: 8 ore

O milă este echivalentul a 1,6 km.

Inchide