Cum s-a desfășurat întâlnirea SOCIETĂȚII SECRETE DE PE WALL STREET și cine sunt noii ei membri

Redactor:
Raluca Ion
Un bărbat chel, îmbrăcat în smoching, intră în hotelul St. Regis, murmură ceva către ușier și este condus către un lift. O femeie cu o pălărie de dimensiunea unui lampadar îi urmează, apoi un bărbat în pardesiu, care își linge buzele în timp ce înaintează sub tavanul pictat cu heruvimi goi, scrie Bloomberg, ...

Un bărbat chel, îmbrăcat în smoching, intră în hotelul St.Regis, murmură ceva către ușier și este condus către un lift. Ofemeie cu o pălărie de dimensiunea unui lampadar îi urmează, apoiun bărbat în pardesiu, care își linge buzele în timp ce înainteazăsub tavanul pictat cu heruvimi goi, scrie Bloomberg, oferinddetalii despre cea mai recentă întâlnire a societății secrete de peWall Street, care a avut loc pe 13 ianuarie.

Dacă în 1930 cina consta în friptură de vită, săptămâna trecutăcei mai importanți bancheri din Statele Unite ale Americii au avutpe masă salată de homar, creveți, cârnăciori în foietaj, cotlete demiel și înghețată de fistic. Totodată, în 1954, taxele plătite demembrii societății erau de aproximativ 30 de dolari. Astăzi unuldintre cei care fac parte din Kapp Beta Phi spune că nu știe caresunt costurile actuale, adăugând plictisit că nu el, ci contabilula scris cecul.

Neofiții, responsabili cu întreținereaatmosferei

Bloomberg citează două persoane care au luat parte la ceremoniaanuală a societății secrete și care au declarat, sub protecțiaanonimatului, că printre noii membri se numără Josh Harris, seniormanaging director la Apollo Global Management LLC, aflat în topulForbes al miliardarilor, și Paul Parker, directorul de fuziuni șiachiziții al Barclays Capital, care a condus înainte de astaM&A pentru Lehman Brothers Holding Inc. Ca întotdeauna,neofiții au fost responsabili cu întreținerea atmosferei, mai scrieBloomberg, adăugând că Parker a prezentat un filmuleț, făcut cu aniînainte, care îi înfațișa pe foștii lui colegi de la Lehmanîncărcând o capsulă a timpului.

Potrivit publicației citate, cu mulți ani în urmă, în timpulunui ritual de inițiere, James Cayne, mare om de afaceri și jucătorde bridge de talie mondială, ar fi trebuit să poarte o rochie și sărecite un poem despre jucătorii de bridge care sunt executivislabi. Cayne a declarat pentru Bloomberg că a făcut parte dinaceastă societate, dar nu-și amintește să fi purtat rochie sau săfi citit un poem despre bridge.

În 1930, societatea secretă era publică

Potrivit unui articol publicat în Wall Street Journal, Kappa BetaPhi este condusă în acest moment de Alfred E. Smith IV, iar printremembrii ei se află personalități de marcă precum Michael Bloomberg,primarul New York-ului și Jon Corzine, fostul guvernator alstatului New Jersey.

Alfred E. Smith IV

Totodată, membrii societății secrete au diferite titluri șigrade în interiorul acesteia, mai arată Wall Street Journal.Purtătorii de cuvânt ai Appolo și Barclays au refuzat să facă oricecomentariu referitor la evenimentul de pe 13 noiembrie, iare-mailurile trimise de către jurnaliști membrilor Kappa Beta Phiînaintea ceremoniei au rămas fără răspuns, precizeazăBloomberg.

Michael Bloomberg, primarul New York-ului

Însă Kappa Beta Phi nu a fost de la bun început atât de timidăîn fața publicului larg. În martie 1930, de pildă, la puțină vremede la înființarea grupului, articole din Wall Street Journal făceaupublice numele membrilor vechi dar și pe cel al noilor intrați însocietate, despre care se scria că au făcut lucruri „serioase șivaloroase pentru a câștiga aprobarea comitetului de conducere”.

Jon Corzine, fostul guvernator al statului NewJersey

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
NOROC COLOSAL. Din 2 octombrie, zodiile…
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide