Cum să slăbești fără dietă: accelerează-ți metabolismul

Redactor:
Mădălina Chițu
Cum să slăbești fără dietă: accelerează-ți metabolismul
Într-o dietă se poate întâmpla ca, după toate restricțiile alimentare, să nu apară rezultatul pe care îl așteptăm. Acest efect mai apare și atunci când alegem diete fără să consultăm un specialist sau fără să ne cunoaștem toleranța organismului la anumite produse. De asemenea, ritmul alert în care trăim nu ne permite să respectăm cu sfințenie regulile unui regim de slăbire, informează Daily Mail.

Într-o dietă se poate întâmpla ca, după toate restricțiilealimentare, să nu apară rezultatul pe care îl așteptăm. Acest efectmai apare și atunci când alegem diete fără să consultăm unspecialist sau fără să ne cunoaștem toleranța organismului laanumite produse. De asemenea, ritmul alert în care trăim nu nepermite să respectăm cu sfințenie regulile unui regim de slăbire,informează Daily Mail.

Specialiștii în nutriție și în fitness oferă câteva ponturidespre cum putem slăbi fără a ține dietă. „Un metabolism crescuteste mai eficient, pentru că arde mai multe calorii”, spune mediculnutriționist Lygia Alexandrescu.

● Cafeaua nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, maiales dacă dorim să scădem în greutate. Studiile de specialitate audemonstrat că, datorită conținutului bogat în antioxidanți, băuturastimulează arderea grăsimilor. „Cofeina joacă un rol esențial înaccelerarea metabolismului. Deși există și alte băuturi care conțincofeină, precum ceaiul verde sau cel negru, cafeaua este singuracare stimulează organismul să slăbească. De evitat sunt sucurilecarbogazoase care conțin cofeină, deoarece acestea duc ladeshidratare, iar procesul de slăbire va fi îngreunat”, spune dr.Nicola Lowe, medic nutriționist și lector la Universitatea dinCentral Lancashire.

● Renunță la sedentarism și fă zilnic 30 de minute desport. Pe piața farmaceutică există pastile care stimuleazămetabolismul, dar acestea au o listă lungă de efecte adverse,precizează Tom Crisp, antrenor de fitness. „Sportul este cea maisigură și lipsită de riscuri metodă pentru a stimula arderile.Mișcarea duce la distrugerea stratului adipos și la mărirea maseimusculare. Exercițiile cardiovasculare precum mersul alert,alergarea sau mersul pe bicicleta sunt modalități ideale de aaccelera metabolismul și de a scăpa de surplusul de kilograme. Dacăești la început, ia-o ușor, de la mersul pe bandă cu vitezămoderată, urmând să crești intensitatea exercițiilor odată cutrecerea timpului”, precizează antrenorul Crisp.

● Include în dietă carbohidrați. Potrivitnutriționiștilor, carbohidrații oferă organismului energia necesarăpentru a face față programului încărcat și accelereazămetabolismul. Studiile de specialitate au arătat că un bol de ovăzsau cereale integrale stimulează organismul să ardă mai multekilocalorii decât 60 de minute de plimbare. „Un mare avantaj alcarbohidraților este că oferă rapid senzația de sațietate și opăstrează pe o perioadă îndelungată”, precizează specialistul înnutriție Victor Zammit, profesor la Universitatea Warwick, dinMarea Britanie.

● Renunță la acool. Băuturile alcoolice încetinescarderea grăsimilor. „Atunci când dorim să slăbim, trebuie să nehidratăm corespunzător. Alcoolul este o băutură care deshidrateazăorganismul și are un conținut impresionant de kilocalorii pe gram:7kcal/g”, spune dr. Zammit.

Inchide