Cum slăbești cu ajutorul psihologului

Redactor:
Mădălina Chițu
Cum slăbești cu ajutorul psihologului
Depresia, plictiseala, stresul, lipsa de apreciere și a controlului reprezintă principalele motive pentru care ne îngrășăm, dincolo de factorul genetic, sunt de părere psihologii

Depresia, plictiseala, stresul, lipsa de apreciere și acontrolului reprezintă principalele motive pentru care ne îngrășăm,dincolo de factorul genetic, sunt de părere psihologii. „Existăpersoane care se îngrașă atunci când trec printr-o perioadă grea,ca de exemplu când au examene sau traversează un interval de timpstresant. Atunci, mâncarea devine un refugiu. Apoi, persoanelemănâncă din obișnuință, nu pentru că organismul le cere”, adeclarat pentru Gândul psihologul Roxana Niculescu.

Specialistul subliniază că această metodă de a scăpa desurplusul de kilograme nu se adresează persoanelor care așteaptăminuni peste noapte. „Persoanele care au probleme cu greutateatrebuie să realizeze faptul că este contraindicat să slăbeștirepede și mult. Scopul nostru este de a-l face pe pacient săconștientizeze că mâncarea în exces îi pune sănătatea și mai târziuviața în pericol. Apoi, persoana care apelează la un psihologpentru a slăbi este ajutată să adopte și să urmeze pe tot parcursulvieții un stil de viață sănătos”, spune terapeutul Niculescu.

Instabilitatea emoțională îngrașă

Studiile de specialitate au demonstrat că efectele pierderii șirecâștigării greutății corporale sunt chiar mai nocive pentrusănătate decât pericolele supraponderalității inițiale. Potrivitpsihologilor, atunci când dorim să reducem greutatea corporală, celmai important factor de care trebuie să ținem seama este celemoțional. „Există o probabilitate destul de mare ca persoanelecare au câteva kilograme în plus să aibă o instabilitateemoțională”, menționează psihologul Niculescu.

Astfel, anumite persoane mănâncă atunci când sunt supărate sauconfuze, pentru altele mâncatul poate fi o formă prin care să evitesă se gândească la probleme sau să acționeze pentru a le rezolva.Potrivit specialiștilor, discuțiile cu un psiholog ajută ladepășirea stărilor emoționale și la schimbarea comportamentuluialimentar.

Zece ședințe – media pentru a scăpa de mâncatul înexces

Psihologii spun că procesul de slăbit presupune și consultulunui medic nutriționist. „Noi nu putem face o dietă personalizată,nutriționistul este cel care decide ce regim este adecvat fiecăruiindivid în parte. Rolul psihologului este de a motiva persoanasupraponderală să urmeze regimul”, spune Roxana Niculescu.

Potrivit specialiștilor, procesul de slăbire începe în timpulședințelor de terapie psihologică și continuă după terminareaacestora. „Terapeutul îl ajută pe client să scape de dependența dea mânca, iar procesul de slăbire se va întâmpla de la sine. O mediea ședințelor în care pacienții scapă de această problemă este dezece ședințe, timp în care persoana în cauză renunță la excesul demâncare și îl va înlocui cu alte activități, ca de exemplusportul”, conchide specialistul Niculescu.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Pericolul global care îi paște și pe români. Ce superbacterii au apărut după covid-19
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×