Cum te îmbolnăvești testând cosmetice

Redactor:
Mădălina Chițu
Cum te îmbolnăvești testând cosmetice
Înainte de a cumpăra un produs cosmetic, cel mai adesea rujuri sau creioane dermatograf, femeile testează produsele, fără a se gândi nici măcar o secundă la riscul la care se expun.

Înainte de a cumpăra un produs cosmetic, cel mai adesea rujurisau creioane dermatograf, femeile testează produsele, fără a segândi nici măcar o secundă la riscul la care se expun. Un studiurealizat de cercetătorii de la Colegiul Medical Jefferson dinPennsylvania arată că majoritatea testerelor de la raioanele decosmetică sunt contaminate cu Escherichia coli (E.coli), bacteriece poate cauza infecții, sau cu alte microorganisme periculoasepentru sănătate.

Oamenii de știință au analizat diferite mostre pe o perioadă dedoi ani. Potrivit cercetătorilor citați de cotidianul britanicDaily Mail, cele mai mari niveluri de bacterii apar pe produselecosmetice duminica, deoarece aceasta este cea mai aglomerată zi decumpărături din săptămână.

Testerele – adevărat focar de microbi șivirusuri

Potrivit dr. Elizabeth Brooks, coordonatorul studiului, mostreleanalizate conțineau pe lângă E.coli, care provoacă adesea crampestomacale, dar sunt și situații în care este fatală, diferițistafilococi și streptococi, care cauzează infecții.

Prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog, atrage atenția asupraacestor tipuri de mostre, deoarece microbii și virusurile setransmit cu ușurință de la o persoană la alta. „Rujurile, mascara,creioanele dermatograf trebuie încercate pe mâini, în niciun caz pebuze sau în zona ochilor, deoarece aceste părți ale corpului suntextrem de sensibile. Buzele și pielea din zona ochilor aumicrofisuri în care pot pătrunde microbii, iar astfel aparinfecțiile”, explică prof. dr. Zbranca. Medicul dermatologrecomandă ca zonă de testare mâna, deoarece aceasta reprezintă obarieră împotriva microbilor.

Citește mai departepe pagina următoare

Inchide