Cura de slăbire a lui Natalie Portman pentru rolul de Oscar din „Black Swan”

Redactor:
Mădălina Chițu
Cura de slăbire a lui Natalie Portman pentru rolul de Oscar din „Black Swan”
Pentru a intra în pielea personajului Nina Sayers din noul thriller psihologic „Black Swan", Natalie Portman a trebuit să slăbească multe kilograme într-un timp foarte scurt, potrivit usmagazine.com

Pentru a intra în pielea personajului Nina Sayers din noulthriller psihologic „Black Swan”, Natalie Portman a trebuit săslăbească multe kilograme într-un timp foarte scurt, potrivitusmagazine.com.
Cu un an înainte de începutul filmărilor, Portman a urmat lecții debalet, antrenamente de rezistență și înot. La sfârșitul acestoractivități, actrița în vârstă de 29 de ani a cântărit cu 10kilograme mai puțin. „Cred că efortul fizic intens a fost cel carem-a ajutat să slăbesc într-un timp relativ scurt”, a declaratPortman.

Pentru a nu claca, actrița mânca alimenteconsistente

Actrița a mărturisit că nu s-a antrenat niciodată atât de intens:”exersam între 5 și 8 ore pe zi”. Întrebată cum a reușit, NataliePortman a explicat simplu: „Cu disciplină”, precizând că acest rola reprezentat și o încercare din punct de vedere psihic.

Solicitată intens atât din punct de vedere fizic, cât și dinpunct de vedere emoțional de acest rol, Natalie Portman a fostîncurajată de către regizorul Darren Aronofsky să mănânce alimenteconsistente, pentru a nu claca din cauza antrenamentelorintense.

În timpul filmărilor, protagonista a suferit chiar și de ofractură de coaste dar, cu toate acestea, Natalie Portman acontinuat să exerseze complicatele și grațioasele mișcări de danspentru a intra în pielea personajului.

„Au existat câteva nopți în care am crezt sincer că nu voi maiputea continua. A fost prima dată când am înțeles cum este posibilsă te implici atât de mult într-un rol încât acesta să te doboare.Toată lumea era îngrijorată că nimeni nu va dori să vizioneze acestfilm. Îmi amintesc că se întrebau cum îi va atrage pe bărbați cu unfilm despre balet și cum vor fi convinse femeile să vadă unthriller. Iar răspunsul a fost o scenă de lesbianism. Toțispectatorii vor dori să vadă așa ceva”, a precizat Portman.

Portman ar repeta experiența

În pofida sacrificiilor pe care a trebuit să le facă pentruthrillerul „Black Swan”, Natalie Portman are o mulțime de motive săse bucure întrucât rolul de balerina i-a adus câte o nominalizarela premiile Golden Globes, Satellite Awards și Independent SpiritAwards din anul 2011. Întrebată dacă ar mai fi dispusă să mai facăun astfel de sacrificiu pentru un rol, Natalie Portman a declaratcă „Nu voi renunța niciodată la o astfel de provocare, indiferentde cât de multe sacrificii trebuie să fac”.

Inchide