CV-URI CUM N-AI MAI VĂZUT: i-ai angaja pe candidații aceștia? 2011 – noile tendințe în materie de CV-uri

Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 25/04/2012, 04:08

Cei mai mulți oameni folosesc CV-uri obișnuite pentru „a aplica”pentru diverse locuri de muncă. Există însă și persoane caretransformă CV-urile în ceva cu totul neobișnuit pentru a se asiguracă atrag atenția angajatorilor.

Iată câteva dintre cele mai deosebite CV-uri realizate anulacesta în vederea obținerii unui loc de muncă, conform Business Insider.

1. Scott Stedman a avut nevoiede un CV pentru un interviu la magazinul local de plăci desnowboard, de surf sau de skateboard-uri. Având în vedere că acolose primeau foarte multe aplicații pentru locul de muncă pe careStedman vroia să îl obțină, el s-a hotărât să facă tot posibilulpentru că CV-ul său să nu fie trecut cu vederea.

„Când i-am dat CV-ul managerului,acesta a rămas surprins, fapt care m-a făcut să cred că am întrecutmăsura. Am fost sunat în acea seară și mi s-a propus un post dedesigner grafic și de publicitate în cadrul acelei firme”, spuneel.

2. Scott Neilson a folositpentru crearea CV-ului său tehnica numită „scanimation”, care dăreaimpresia celui care privea pagina că logo-ul său, caracatița, sepoate mișca. Faptul că a utilizat și culorile folosite în print,cyan, magenta și galben, pentru a-l pune în valoare a fost gata săducă la pierderea interviului.

„Mi-a plăcut foarte mult efectul dat caracatiței, mi-a atrasatenția. Cu toate acestea am crezut inițial că CV-ul tău este omostră a unei tipografii și aproape l-am aruncat la gunoi fără camăcar să observ adresa însoțitoare”, i-a spus managerul companieila care vroia să se angajeze lui Scott Neilson.

3. Un grafician a ales să își completeze CV-ulca pe o atenționare de persoană dispărută care apare de obicei pecutiile de lapte comercializate în SUA.

4. Sarah Odgers crede că este foarte importantpentru un designer grafic să aibă un CV cât mai creativ.

„De ce să îi prezinți potențialului angajatorului un CVplictisitor când îți poți pune cu această ocazie în valoarecalitățile și personalitatea pentru face o impresie bună încă de laînceput”, spune Odgers.

Este important totuși să știi care este formatul potrivit pentrupostul pe care vrei să îl obții.” Am aplicat o dată pentru un postde designer grafic într-o agenție guvernamentală, folosind un CVinspirat dintr-un stil de design grafic creat în 1950 în Elveția.Femeia care mă intervieva a început să râdă pentru că ei i se păreao exagerare”, a declarat ea.

5. Atunci când Kendra Wiig aaflat că există un post vacant într-o companie care lucra la un joccu o temă asemănătoare cu cea LEGO, ea a știut că un CV obișnuit nuva fi de ajuns pentru a se face remarcată.

Ea a construit o figurină din piese de LEGO a mascotei companieiși apoi a pus CV-ul său în gura acesteia.” Am vrut ca cineva săobserve scrisoarea mea”, explică Wiig.

Chiar dacă nu a obținut slujba, creativitatea sa a fostrecunoscută. „Am primit un email de la managerul care făceaangajările. El mi-a mulțumit pentru că am trimis CV-ul și figurinadin LEGO și m-a anunțat când vor mai avea loc angajări pe viitor”,spune Wiig.

6. Iată CV-ul trimis de către BrianMoose la studiourile Pixar pentru a obține un loc demuncă.

7. ” Am postat CV-ul pe Facebook și pe Twitterși i-am rugat pe prietenii mei să trimită mai departe link-ulpersoanelor care ar putea fi interesate de abilitățile mele, apoim-am dus să mă culc. Când m-am trezit 500 de persoane îl văzuserădeja”, povestește Hagan Blount.

Până la sfărșitul lunii alte 99.500 de persoane au accesat CV-ullui. Site-uri ca Mashable, Yahoo Finance și Fast Company au scrisdespre acesta. Blount a primit numeroase oferte de interviuri șichiar și o ofertă de muncă. Acum el dezvoltă un concept pentrucompania Ingk Labs.

8. Blount a ajutat alte cinci persoane să îșirealizeze un CV creativ și are încă 30 cereri în așteptare.

Iată un CV realizat de către Blount pentru unul dintre cliențiisăi, Pam Bailey.

9. Craig Baute a postat CV-ul său pe Facebookla secțiunea de publicitate și acest lucru i-a adus un interviu lacompania Apple. El spune că a folosit acest mod de a-și pune înevidență abilitățile pentru a-i face pe oameni să citească CV-ul cumai multă atenție.

Un necunoscut din San Fransisco l-a trimis la șeful unuidepartament din cadrul companiei Apple și așa a ajuns Baute săobțină un interviu aici.

10. „Stăteam și mă gândeam.. de ce aratăCV-urile tradiționale atât de ..tradițional? Așa mi-a venit ideea,luând micul dejun”, explică Victor Rodriguez modulsău neobișnuit de a se promova.

11. Acestea sunt câteva dintre CV-urilerealizate de-a lungul timpului de către RiccardoSabatini.

12. CV-ul lui Chis Ferdinandieste creat ca fiind o prezentare.

13. Ed Hamillon a marcat pe o hartă aprogramului Google Maps toată activitatea sa.


14. Un irlandez a cheltuit aproape 3.000 dedolari pentru o reclamă pe un panou publicitar prin care cereaangajatorilor să îi ofere un loc de muncă. El a reușit să obținăastfel postul de director de comunicare la casa de pariuri PaddyPower.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Banii au intrat direct în conturile românilor! Mii de cetățeni primesc sumele direct pe card
Doliu fără margini! A murit un mare actor. Toată lumea îl plânge
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...