De ce au urșii panda blana alb cu negru. Explicația oamenilor de știință

Redactor:
Liviu Mihai
De ce au urșii panda blana alb cu negru. Explicația oamenilor de știință
Urșii panda sunt cunoscuți pentru culorile lor distinctive. Modul în care îi este colorată blana, în alb și negru, precum și modul în care mestecă bambus fac ca ursul panda uriaș să fie unul dintre cele mai îndrăgite animale din lume.

În cadrul unui nou studiu, experții, susțin că au descoperit o nouă teorie cu privire la culorile deosebite pe care le are blana acestor ierbivore, notează IFL Science.

Având în vedere că animalul își petrece o parte din timp în zapadă și un alt timp în pădurile dese, experții susțin că blana ursului s-a adaptat pentru a-l putea camufla în ambele medii, scrie Descoperă.

Însă culoarea urechilor și petele de pe ochi sunt utilizate mai mult pentru comunicarea dintre urșii panda. O altă teorie sugerează că petele ar putea regla temperatura animalelor, având în vedere că își petrece timpul în două medii complet diferite.

Cercetătorii au comparat din punct de vedere filogenetic 195 de specii de carnivore și 39 de subspecii de urși. Analizând relația dintre, mediul în care trăiesc și comportamentul lor social. Experții au descoperit o legătură între culorile deschise și zăpadă și culorile întunecate și pădurile. Astfel blana ursului panda s-a adaptat ambelor medii. 

Inchide