De ce e bine să lași păianjenii din casa ta în pace

Redactor:
Gandul
De ce e bine să lași păianjenii din casa ta în pace
Primul lucru pe care îl fac majoritatea oamenilor atunci când văd un păianjen în casa lor este să ia un papuc sau o mătură și să îl omoare. Un entomolog explică de ce este bine ca aceste animale să fie lăsate în viață în locuințele oamenilor.

Matt Bertone și colegii lui de la North Carolina State University au descoperit păianjeni în toate locuințele, indiferent cât de curate erau acestea, potrivit publicației Mental Floss.

Aceste animale sunt, potrivit specialistului, importante pentru ecosistemele interioare din locuințe. Păianjenii consumă de la muște moarte căzute pe podea sau rămase în colțurile ferestrelor, până la țânțari care se pregătesc să îi muște pe locatarii casei în timpul nopții și alte insecte, precum ploșnițele. În ceea ce privește țânțarii, aceștia pot transmite, după cum se știe, boli grave.

Deși majoritatea păianjenilor au venin, acesta nu este suficient de puternic pentru a afecta semnificativ oamenii. Mai mult, cei mai mulți păianjeni care se găsesc în locuințe nu sunt capabili să penetreze pielea umană atunci când mușcă. Nu în ultimul rând, aceste animale nu sunt agresive.

De aceea, Bertone spune că ar trebui să lăsați păianjenii din locuințe în pace, deoarece ajută la păstrarea unui mediu mai curat și mai sănătos.

Foto: Pixabay
 

 

Inchide