Când sunt stresați, cei mai mulți oameni își găsesc alinarea înmâncarea bogată în calorii. Obiceiul de mânca când ești stresat sausupărat a fost pus de câțiva cercetători americani pe seamacreșterii nivelului hormonului ghrelin.
Excesul de alimente bogate în zahar și grăsimi este demultasociat cu perioadele de stres sau anxietate, dar până acum oameniide știință nu găsiseră legătura, potrivit DailyMail.
În cadrul unui studiu făcut pe șoareci, câțiva cercetătoriamericani au descoperit că un nivel crescut al hormonului ghrelinprovocat de situații stresante crește apetitul animalelor.
Echipa de la Universitatea din Texas a studiat nivelulhormonului la șoareci supuși unei varietăți de situații stresante,care aveau acces nelimitat la mâncare.
„Când sunt stresați, mulți oameni manâncă, pentru a se consola,alimente cu un conținut mare de calorii. Din studiul nostru areieșit că recompensarea prin mâncare este indusă de hormonulghrelin”, a declarat doctorul Jeffrey Zigman, autorulstudiului.
Concluziile studiului ar putea oferi noi indicii pentruobținerea unor medicamente care să stopeze acest comportamentdăunător.