De ce n-au încredere femeile în contraceptivul masculin

Redactor:
Mădălina Chițu
De ce n-au încredere femeile în contraceptivul masculin

În urmă cu un an, un grup de cercetători israelieni anunțaucrearea primei pilule anticoncepționale pentru bărbați: o pastilăcare „dezactivează” spermatozoizii înainte ca aceștia să ajungă săfecundeze ovulul. Înghițită de bărbați, pastila actionează asupraunei proteine vitale din lichidul seminal masculin, necesar înprocesul de concepție. Potrivit experților, chiar dacăspermatozoizii ajung în uter, ei nu sunt capabili să fertilizezeovulul. Oamenii de știință estimau că pastila este eficientă în100% din cazuri.

Cu toate acestea, femeile nu sunt încântate de o astfel demetodă de contracepție dedicată partenerilor lor masculini, esteconcluzia unui studiu recent realizat de specialiștii britanici,informează Daily Mail. Potrivit cercetării, 52% dintre femei nu auîncredere într-un astfel de mijloc de prevenire a unei sarcininedorite, motivând că partenerii ar putea uita să ia pastila latimp. De asemenea, 31% dintre repondente au declarat că nu cred căpilula dedicată bărbaților este cea mai bună metodă decontracepție, în timp ce una din cinci femei susține că nu ar fi deacord ca partenerul să folosescă un astfel de mijloccontraceptiv.

Studiul, care a cuprins și opiniile bărbaților, a relevat că 17%dintre ei recunosc că ar uita să ia pilula la timp, în timp ce unbărbat din șase consideră că pastilele contraceptive i-ar diminuamasculinitatea. „Din păcate, contraceptivele orale sunt asociate cufemeile, iar această prejudecată va fi destul de greu de depășit”,precizează Susan Walker, autorul cercetării.

În prezent, contraceptivul masculin este în stadiul de testarepe subiecți umani, dovedindu-se eficient.

Inchide