De ce scade apetitul sexual

De ce scade apetitul sexual
Publicat: 12/01/2016, 17:52
Actualizat: 06/07/2016, 09:40

Majoritatea relațiilor dintre doi indivizi încep printr-o atracție erotică puternică, susține psihoterapeutul Maria Verdi. După ce nevoile sexuale sunt satisfăcute, sentimentele celor doi parteneri capătă profunzime. Totuși, de foarte multe ori, partenerii înțeleg în mod diferit această transformare.

„După o perioadă de timp, ceea ce rămâne în relație este dragostea, după ce facem dragoste. Acesta este marele test al tuturor cuplurilor, cât de profundă rămâne relația când atracția erotică se diminuează. Chimia sexuală este cea care formează cuplurile, dar ea este doar o parte din relația de lungă durată”, afirmă psihologul.

Emoțiile negative sunt cele care ucid intimitatea și pasiunea din viața de cuplu. Conflictele care rămân nerezolvate sunt cele care fac ca dorințele sexuale să dispară. Rușinea, sentimentul de vinovăție cu privire la sexualitate care pot proveni din copilărie sau din relațiile anterioare care au sfârșit prost, alături de resentimente, mânie și disprețul față de partener, sunt elemente care blochează desfășurarea normală a vieții intime a partenerilor.

Există situații când oamenii își displac, pur și simplu trupul și nu se acceptă așa cum sunt. Acest gen de atitudine față de propria persoană conduce și la blocaje de ordin sexual. Alături de părerea proastă despre sine, sentimentul de vinovăție distorsionează viața sexuală, pentru că acesta se bazează pe teama de a nu răni sau dezamăgi partenerul.

„Studii recente arată că doar 60% dintre femei se simt satisfăcute sexual, comparativ cu 80% dintre bărbați. Prea multe femei se simt vinovate dacă spun că nu sunt satisfăcute, sau dacă cer preludiul, de altfel necesar relației intime. La fel, mulți bărbați se simt vinovați sau rușinați să ceară soției satisfacerea fanteziilor erotice. Ca urmare, își blochează nevoile sexuale, se focusează pe alte activități, apelează la autosatisfacere sau își găsesc satisfacția în extraconjugal”, afirmă Maria Verdi.

Relația de cuplu este, de asemenea, afectată și de apariția bolilor, de consumul unor anumite medicamente, de stres, depresii, anxietăți sau nesiguranța zilei de maine. Toate aceste lucruri conduc la scăderea libidoului, deci, implicit, afectează latura de natură sexuală.

Cuplurile care trec prin asemenea perioade trebuie să învețe să identifice nevoile fiecărui membru al cuplului, pentru că fiecare individ are nevoi diferite. Comunicarea este cheia pentru o relație reușită, în care fiecare dintre parteneri se simte bine. Dacă unul dintre parteneri este nevoit să facă rabat de la nevoile și dorințele sale pentru a le satisface pe ale celuilalt nu este în regulă. Într-un cuplu trebuie să existe un echilibru, dacă acest lucru nu se realizează, atunci relația se va destrăma.

În ceea ce privește viața sexuală, partenerii ar trebui să se îngrijească de aspecte care țin de sănătate, care contribuie la creșterea libidoului, în definitiv, la motivația de a face dragoste. Se recomandă să avem mai multă grijă ce mâncăm, să ne odihnim suficient, să tăiem din timpul petrecut pe internet și să încercăm să ne relaxăm și să comunicăm cu partenerul.

Un pas important în renașterea vieții de cuplu este acela de a încerca să vedem calitățile partenerului, să ne gândim la ceea ce face el bine și ce lucruri bune ne aduce în viață. Trebuie să încercăm să găsim fericirea în relația noastră, pentru că acest lucru conduce și la împlinirea din punct de vedere sexual.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
Informația momentului despre PFIZER! Acum nu mai este niciun dubiu. Ce trebuie să știe cei...
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles. Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...