Decizia incredibilă a unui condamnat la moarte din SUA, care a comis două crime în anii ’80 / Este o premieră a ultimilor zece ani

Redactor:
Silviu Bănilă
Decizia incredibilă a unui condamnat la moarte din SUA, care a comis două crime în anii ’80 / Este o premieră a ultimilor zece ani
Un condamnat la moarte din Utah, care și-a ucis cumnata și pe copilul acesteia, ar putea fi executat de un pluton. Execuția ar fi o premieră în America ultimilor zece ani.

Ron Lafferty, protagonistul cărții „Under the Banner of Heaven”, despre crimele comise de acesta în 1984, a pierdut luni, 12 august, ultimul apel judecătoresc în privința sentinței capitale.

Lafferty ar putea fi executat anul viitor, a declarat Andrew Peterson, asistentul procurorului general din Utah.

Lafferty a ales plutonul de execuție în urmă cu zece ani, când a fost condamnat la moarte, înainte ca Utah să schimbe legea, în sensul că plutonul poate fi folosit doar dacă injecția letală nu este disponibilă.

Lafferty a fost condamnat pentru uciderea cumnatei sale și a fetiței acesteia, în urmă cu 30 de ani, în urma unei „revelații” de la Dumnezeu, care l-a împins să comită faptele oribile. Acesta ar fi ucis-o pe femeie deoare ce se opunea doctrinei lui poligamiste. Lafferty a săvârșit crimele alături de fratele lui, Dan.

Ultimul condamnat la moarte care a ajuns în fața plutonului de execuție a fost Ronnie Lee Gardner, în 2010, tot în Utah.

Ronnie Lee Gardner a ucis un avocat în timpul unei tentative eșuate de evadare, chiar în timp ce se afla la tribunal, scrie unilad.co.uk.

Inchide