„Degețica” – povestea unei fete de 7 ani care suferă de o boală extrem de rară, cu doar 30 de cazuri cunoscute în întreaga lume

Redactor:
Gândul
O fetiță în vârstă de 7 ani suferă de o formă rară de nanism și arată ca un copil de 2 ani, relatează Daily Mail. „Degețica", pe numele ei Faith Findlay, este fiica mijlocie dintre cele trei surori și, deși este cu un an mai mare decât Hope Findlay, ea este mult mai mică

O fetiță în vârstă de 7 ani suferă de o formă rară de nanism și arată ca un copil de 2 ani, relatează Daily Mail. „Degețica”, pe numele ei Faith Findlay, este fiica mijlocie dintre cele trei surori și, deși este cu un an mai mare decât Hope Findlay, ea este mult mai mică.

Nanismul este boală rară, dar această formă a bolii se manifestă doar o dată la 200 de milioane de copii, în prezent existând doar 30 de cazuri în lume. Cu toate acestea, doctorii nu au descoperit boala fetei decât după aproximativ patru ani.

Părinții lui Faith povestesc că, încă de când era mică, ea se îmbolnăvea foarte repede. La vârsta de un an, când fetița a fost dusă la doctor, au descoperit că plămânii ei erau plini de lichid. Testele au arătat că valvele inimii sunt anormale și că, la fiecare bătaie a inimii, o cantitate de sânge i se întoarce în plămâni, însă nici atunci doctorii nu și-au dat seama de adevărata boală a fetei.

Deși Faith a fost supusă unei operații care a durat 9 ore, în care i-a fost înlocuită valva aortică cu una mecanică, ea tot nu a început să se dezvolte normal. Cunoștințele familiei Findlay credeau că Hope și Faith erau gemene, cele două având aceleași dimensiuni.

După ce Faith a început școala, doctorii specialiști au descoperit și boala ei, numită „displazie geleofizică”, o formă foarte rară a nanismul, în limbaj popular „piticism”. Aceasta se manifestă printr-o statură foarte mică și dezvoltarea anormală a oaselor, pielii și a inimii, din cauza unor mutații genetice moștenite.

„Am fost devastați când am auzit diagnosticul lui Faith. Nici măcar nu mai auzisem de boala asta până atunci”, a spus mama fetei. Deși celelalte două fete s-au dezvoltat normal, condiția lui Faith nu are leac, mai ales că organele ei continuă să crească mult mai repede decât structura osoasă.

„Ea a fost recent în spital pentru că se chinuia să respire. Organele ei sunt strivite în pieptul ei mic, deci nu știm ce vom face pe viitor”, susține mama ei.

Cu toate acestea, părinții lui Faith încearcă să fie optimiști, considerând-o o fată foarte puternică. „Este ea mică, dar are o inimă foarte mare. Și îi place faptul că e mică, nu vrea să fie mai mare. Toate lucrurile bune vin în pachete mici – și asta este Faith”. (Sorina Ionașc)

Inchide