• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Demonstrație demnă de Jocurile Olimpice din partea unui ursuleț panda

Un fotograf a reușit să surprindă momentul în care un ursuleț panda s-a întors cu capul în jos

Urșii panda își petrec cea mai mare parte a timpului mâncând bambus și sforăind. Nu este și cazul acestui ursuleț, care își face loc în program și pentru puțină gimnastică, scrie Daily Mail.

Fotograful Mitsuaki Iwago a reușit să surprindă momentul în care un pui de urs panda s-a agățat cu membrele inferioare de un copac și și-a dat drumul cu capul jos, într-o demonstrație demnă de Jocurile Olimpice.

Spre deliciul privitorilor veniți la Rezervația Naturală Wolong din Sichuan, China, animăluțul pufos a scos limba în timp ce stătea cu capul în jos. Totuși, la final se pare că puiul s-a chinuit puțin până să-și scoată lăbuțele dintre ramurile arborelui.

„Eram în vizită la Rezervația de urși panda, deoarece cred că sunt niște animale minunate și voiam să fac câteva fotografii. Puiul acesta parcă nu voia să-și ia ochii de pe mine. Era fascinant! La un moment dat s-a îndreptat spre copac și a reușit să se întoarcă cu capul în jos”, a povestit Mitsuaki Iwago, fotograful de 61 de ani.

„Aveam senzația că se uită spre aparat, ca și cum ar fi vrut să-mi demonstreze de ce este în stare. Sunt foarte mulțumit de fotografii și i-am fost recunoscător ursulețului pentru acest spectacol”, a adăugat fotograful, originar din Tokyo, Japonia.

În prezent în toată lumea mai există doar 1.300 de urși panda. 150 dintre ei trăiesc la rezervația Wolong, pe o suprafață de 200.000 de hectare, la poalele munților Qionglai.

Un adult consumă între 9 și 13 kilograme de bambus pe zi și poate ajunge la maturitate la 1,8 metri lungime și 160 de kilograme.

Inchide