Descoperire importantă pentru fanii Star Trek: NASA a descoperit logo-ul filmului pe planeta Marte – FOTO

Redactor:
Gandul
Un satelit de recunoaștere al NASA, care analizează suprafața planetei Marte încă din 2006, a suprins o imagine în care apare logo-ul Starfleet din filmul Star Trek.

Din nefericire, cel mai probabil, suprizătoarea formă reprezintă rămășițele unei dune de nisip antice.

La scurt timp după ce NASa a publicat imaginile, actorul William Shatner, care l-a jucat pe Căpitanul Kirk în film, a postat pe Twitter un mesaj referitor la noua descoperire în care îi anunță pe fani că „echipa” lui a câștigat, relatează Daily Star. 

O explciație corectă din punct de vedere științific, dar mai puțin amuzantă, a fost oferită de reprezentanții Universității Arizona, unde echipa NASA HiRISE este bazată: „Acum mult timp, existau dune mari care se m9ișcau în această zonă, și la un moment dat, a fost o erupție. Erupția de lavă s-a scurs pe suprafața netedă și pe lângă dune, dar nu și pe ele. Lasa s-a solidificat, dar dunele s-au păstrat precum niște insule. Totuși, ele erau în continuare tot doar niște dune iar vântul a continuat să bată. Eventual, grămezile de nisip care formau dunele au migrat, lăsând în urme în suprafața unde s-a solidificat lava.”

Foto: NASA / JPL / University of Arizona

 

 

Inchide