Descoperire ISTORICĂ. Arheologii sunt aproape să descifreze unul dintre cel mai bine păstrate secrete ale AMERICII

Redactor:
Laura Holban
Un grup de arheologi a descoperit un tunel sub vechiul oraș mexican Teotihuacan care duce spre unul din cel mai bine păstrate secrete ale Americii. VEZI AICI DESPRE CE ESTE VORBA

Un grup de arheologi a descoperit untunel sub vechiul oraș mexicanTeotihuacan care duce spre unul din cel mai bine păstratesecrete ale Americii. Tunelul, descoperit accidental datorită unui”radar” special, duce spre catacombele construitede către culturile mezoamericane, scrie Daily Mail.

O echipă de aproximativ 30 de arheologi lucrează la situldescoperit, coborând trei scări pentru a ajunge la tunelul aflat la13 metri adâncime. Până în prezent, arheologii au avansat doar 7metri de-a lungul tunelului la capătul căruia se crede că existătrei camere care vor explica multe lucruri despre credințele acelorcivilizații. „La capătul tunelului, se află câteva încăperi unde seaflă, cel mai probabil, rămășițele conducătorilor unor vechiculturi mezoamericane. Dacă ni se confirmă bănuielile, poate fi unadin cele mai importante descoperiri ale secolului XXI la nivelglobal”, a declarat Sergio Gomez Chavez, un arheolog la InstitutulNațional de Antropologie și Istorie al Mexicului.

Orașul antic Teotihuacan este construit din multe labirinturi,palate, temple, piațete și „a fost conceput ca o replică a feluluiîn care își imaginau civilizațiile de atunci cosmosul”. În ceprivește tunelul subteran, Chavez crede că era văzut drept oreprezentare a „celeilalte lumi”. Arheologii susțin că orașul afost construit în preajma anului 100 Î.H. și a fost locuit vreme deaproape 800 de ani. În plus, Teotihuacan a fost considerat unul dincele mai influente orașe din America de Nord prehispanică și aavut, în perioada lui de glorie,o populație de aproximativ 200.000de oameni.

Inchide