Ruxandra Radulescu
11.01.2020
Magazin

Descoperire istorică făcută de un elev de 17 ani, în a treia zi de practică la NASA

Descoperire istorică făcută de un elev de 17 ani, în a treia zi de practică la NASA
Un elev din SUA a descoperit în a treia zi de internship la NASA că ceea ce credea a fi o eclipsă stelară, era de fapt o nouă planetă de 6,9 ori mai mare decât Terra, relatează CBS.

Wolf Cukier, în vârstă de 17 ani, elev al liceului Scarsdale din SUA, a obținut un internship de două luni la NASA, în cadrul căruia avea să facă o descoperire istorică chiar în a treia zi, și anume o planetă de 6,9 ori mai are decât Terra, relatează CBS. 

Băiatul a trebuit să examineze variațiile luminii stelare captate de un satelit al NASA, denumit TESS, care face parte dintr-un proiect ce oferă chiar și cetățenilor obișnuiți ocazia de a descoperi noi planete.

În a treia zi de internship, adolescentul a descoperit o nouă planetă de 6,9 ori mai mare decât Pământul și care a fost numită „TOI 1338 b”.

Descoperirea noii planete a fost anunțată de NASA atât pe site-ul oficial cât și în cadrul ediției cu numărul 235 a Întâlnirii Societății Astronomice Americane. 

Băiatul a povestit că inițial a crezut că văzuse o eclipsă stelară, însă apoi și-a dat seama că era de fapt o planetă.

Potrivit NASA, noua planetă se situează la 1300 de ani lumină de Terra, în constelația Pictor.

„Algoritmii detectează greu aceste tipuri de semnale. Ochiul uman, în schimb, este foarte priceput în a observa anumite structuri în informație, în special structuri non-periodice, precum acelea pe care le vedem în tranzitul acestor sisteme.”, a declarat cercetătorul Veselin Kostov. 

Adolescentul are acum de optat între cele mai bune universități din SUA, printre care Princeton, MIT și Stanford. 

Inchide