Dezvăluirile unui dependent de cocaină, care a renunțat la droguri după 25 de ani. „Mi-am suflat NASUL și mi-a căzut o bucată de CARNE”

Redactor:
Silviu Bănilă
Un bărbat care cheltuia 1.000 de lire sterline pe săptămână pentru a se aproviziona cu cocaină a renunțat la viciu după ce i-a CĂZUT o parte din nas.

Ian Higginson, în vârstă de 44 de ani, din Wythenshawe, Manchester, nu mai este dependent de drogurile care i-au distrus sănătatea, scrie The Daily Mirror.

Acesta a devenit „sclavul” cocainei în urmă cu 25 de ani. „Dependența mea a început când m-am mutat în sud. Am devenit însoțitor de bord și făceam curse lungi în Caraibe. În Jamaica, cocaina era pretutindeni și cu cât stăteam mai mult între zboruri, cu atât mai des aveam acces la droguri.

Am cunoscut un tip care importa cocaină și în Jamaica am fost la el, unde m-am aprovizionat serios.

Dependența a început să mă afecteze foarte tare. În Marea Britanie, lucram chiar și în zilele liber, ca bouncer de discotecă, unde câștigam mulți bani și prizam cocaină pentru a rămâne treaz.

Cheltuiam 3-400 de lire sterline pe săptămână, uneori chiar și 1.000. Am înființat afaceri de succes, dar toți banii îi dădeam pe droguri. Când a murit mama, mi-a lăsat casa, care valora 160.000 lire sterline – am cheltuit jumătate din bani din vânzare pe cocaină. Mi-a ruinat fiecare relație, deoarece puneam cocaina pe primul plan”, a continuat bărbatul.

„Eram sclavul cocainei”.

În 2016, Ian a ajuns la spital, din cauza dependenței. „Mi-am suflat nasul și mi-a căzut o bucată de carne”, a declarat acesta. „Am fost dezgustat. Durerea era atât de mare, dar tot am tras cocaină pentru a scăpa de ea. Am ajuns în stare foarte precară în spital, au zis că am infecție la creier, cancer, dar nasul meu arăta prea rău pentru a stabili exact dacă rana este cancerigenă sau nu”.

Lee a trecut prin două biopsii și i-a căzut nasul, la propriu. A descoperit că avea o alergie la cocaină și asta împiedica vindecarea nasului.

În ciuda acestui lucru, el a continuat să prizeze ani la rândul, până când a decis să renunțe la droguri.

„Mi-a ajuns”, a adăugat bărbatul. „Eram dezgustat că trebuie să pun cocaina în fața celorlalte lucruri. Sunt curat din iunie 2018. Nu mai simt nevoia să iau, am fost în camere unde oamenii luau cocaină și am ieșit. Nu mă mai întorc acolo”.

Ian dezvoltă acum o firmă de pompe funebre și este fericit alături de iubita lui, Emma.

Mesajul lui a ajuns la numeroși tineri. „Mă ajută să știu că ajut alți oameni”, a spus acesta. „Dependența era ca o închisoare și acum am fost eliberat. Există mulți oameni care prizează cocaină sau cunosc persoane dependente, e o problemă mare. Chiar dacă ajut o singură persoană, tot efortul merită”.

Inchide