Diana, numele cotat cel mai bine la casele de pariuri pentru viitorul bebeluș regal

Redactor:
Catalina Murea
Diana, numele cotat cel mai bine la casele de pariuri pentru viitorul bebeluș regal
Viitorul copil al ducilor de Sussex, care s-ar putea naște luna aceasta și va fi al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va fi o fetiță, iar numele cotat cu cele mai multe șanse rămâne Diana, potrivit agenției de pariuri William Hill din Marea Britanie, relatează apnews.com.

Speculațiile privind sexul și numele viitorului bebeluș au apărut încă de când reprezentanții palatului Kensington, reședința ducilor de Sussex, au anunțat că Meghan este însărcinată.

Pariurile privind sexul bebelușilor regali constituie deja o tradiție pentru britanici.

Numărul de oameni care sunt convinși că primul copil al ducilor de Sussex va fi o fată a crescut atât de mult, încât casa William Hill a decis să blocheze pariurile privind sexul viitorului bebeluș.

„Credem că secretul a fost descoperit”, a spus purtătorul de cuvânt al casei, Rupert Adams. „Este posibil ca cineva să fi văzut ecografia sau ca altcineva să fi auzit niște zvonuri”, a continuat acesta. Adams a recunoscut că există posibilitatea ca această creștere să nu aibă o bază reală, însă a adăugat că există probabilitatea ca informația să fie adevărată, dacă sunt luate în calcul tendințele de comportament ale celor care pariază.

Numele care are cele mai multe șanse este Diana, cu o cotă de 4/1 la casa de pariuri William Hill. Alte nume favorite sunt Victoria, Alice, Grace și Elizabeth, în timp ce numele de băieți cu cea mai mare popularitate sunt Albert, Arthur și James.

„Un număr ridicol dintre cei care pariază – 80% – se pronunță în favoarea numelui Diana”, a afirmat Adams. Acesta a spus că nu crede că ducele Harry de Sussex va alege un nume care să îi amintească direct de moartea mamei sale, dar a adăugat că există șanse să fie un nume secundar.

Carolyn Harris, un istoric al familiei regale și profesor la Universitatea din Toronto, Canada, este de acord că Diana ar putea fi unul dintre nume. Afirmația este bazată pe faptul că fratele prințului Harry, prințul William, a decis să își numească fiica Charlotte Elizabeth Diana. „Alegerea numelui Diana ca principal pune o presiune imensă asupra bebelușului regal, care va fi comparat constant în presă cu celebra sa bunică”, a spus Harris.

Istoricul este de părere că ducii vor alege un nume tradițional, dar care nu apare frecvent în familia regală. Carolyn Harris consideră că Ruth ar putea fi unul dintre numele copilului, după una dintre străbunicile ducesei și străbunica ducelui din partea mamei, lady Ruth Fermoy.

Alți experți speculează că Meghan ar putea alege un nume cu semnificație istorică. „Este posibil ca ea să aleagă un nume asociat cu figuri istorice feminine proeminente din Marea Britanie și/sau Statele Unite ale Americii”, afirmă Carolyn Harris. Un exemplu bun ar fi Eleanor, care ar fi un omagiu adus atât lui Eleanor Roosevelt, cât și lui Eleanor de Aquitania, regină a Angliei în secolul al XII-lea.

Prințul Harry al Marii Britanii și ducesa Meghan de Sussex au decis să păstreze discreția cu privire la detaliile legate de nașterea primului lor copil, care va avea loc în săptămânile care urmează. Anunțul a apărut după câteva săptămâni în care s-a zvonit că ducesa Meghan nu va naște la același spital din Londra ales de cumnata sa, ducesa Catherine de Cambridge, și de mama prințului Harry, regretata prințesă Diana. Unele surse afirmau că Meghan ar putea naște fie la un spital din Windsor, aproape de noua ei locuință – Frogmore House -, fie acasă, așa cum a făcut regina Elizabeth a II-a în cazul tuturor celor patru copii ai ei.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moșteni titlul princiar pe care îl poartă tatăl său. Viitorul bebeluș regal va trebui să se mulțumească cu titlurile moștenite de la părinți, conte de Dumbarton, dacă va fi băiat, sau lady Mountbatten-Windsor, dacă va fi fată.

Prințul Harry, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, și fosta actriță americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, după o relație de doi ani.

Inchide