DIETA CORINA CHIRIAC: cum a „ars” 35 de kilograme respectând cele 5 mese „obligatorii” pe zi

Redactor:
Mădălina Chițu
DIETA CORINA CHIRIAC: cum a „ars” 35 de kilograme respectând cele 5 mese „obligatorii” pe zi
Corina Chiriac a renunțat la prăjeli, zahăr, pâine și a învățat cum să asocieze corect alimentele la vârsta de 55 de ani. „Regimul adoptat mi-a permis să slăbesc până la 35 de kilograme în doi ani", a declarat pentru gândul interpreta.

Corina Chiriac a renunțat la prăjeli, zahăr, pâine și a învățatcum să asocieze corect alimentele la vârsta de 55 de ani. „Regimuladoptat mi-a permis să slăbesc până la 35 de kilograme în doi ani”,a declarat pentru gândul interpreta.Pentru că nu este adepta dietelor care promit rezultatespectaculoase, cântăreața de muzică ușoară a apelat la un medicnutriționist care i-a recomandat o dietă disociată.

„Înainte de a primi vreun regim, a trebuit să îmi fac analize lasânge și o electrocardiogramă. Apoi dr. Simona Tivadar m-a învățatcum să combin alimentele, ce trebuie să mănânc și de câte ori.Regimul urmat de mine este unul personalizat. Există cazuri în carenutriționistul oferă pacientului o hârtie cu valori calorice și ise spune să nu depășească 1.000 de kilocalorii pe zi. Acesteregimuri pot înrăutăți lucrurile, deoarece ajungi să îmbini totfelul de alimente care devin acide”, spune Corina Chiriac.

Ea trebuia să mănânce de cinci ori pe zi, „trei mese principaleși două gustări”. Programul încărcat nu a determinat-o să nurespecte regulile dietei. „Găteam seara și a doua zi plecam cu totfelul de castroane în care îmi puneam un copan de pui la grătar cusalată de varză albă, pește la grătar cu spanac opărit, legumeînăbușite, cașcaval cu ardei gras. Și astfel, între două filmărisau două drumuri, făceam pauză și mâncam. Întodeauna aveam termosulcu ceai sau îmi cumpăram apă plată”, menționează artista. Deși ascăzut în greutate, Corina Chiriac continuă să urmeze acest regimși în prezent. Aceasta a renunțat complet la prăjeli, iar dulciurimănâncă extrem de rar: o bucată de ciocolată sau două linguri detort la trei luni.

„Prefer să îmi fac carnea de pește sau cea albă la cuptor sau lagrătar. Legumele le înăbuș ușor pentru că dacă le fierb se pierdeîntreaga valoare nutritivă. Pâine nu am mâncat timp de un an, iarmămăligă timp de doi ani, deoarece porumbul are un aport glicemicridicat. Nu mi-a fost deloc ușor să urmez acest regim, mai ales căiubesc să gătesc”, precizează cântăreața. Salata de varză albă afost un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. „Acestaliment accelerează metabolismul, astfel că arderile sunt mult maiintense”, completează Corina Chiriac. Pentru că un proces deslăbire sănătos presupune și sport, artista s-a apucat de aquagym.

În opinia cântăreței noul regim alimentar este mai puțincostisitor. „Foarte multe persoane nu apelează la sfatul unui medicnutriționist pentru că au impresia că vor scoate mai mulți bani dinbuzunar. Total greșit. De exemplu, dacă vrei să faci o ciorbă, veicheltui pe puțin 20 de lei, iar preparatul va fi lipsit denutrienți. Dacă cumperi un pui, o varză albă și trei lămâi, veieconomisi cu siguranță câțiva lei, deoarece puiul îți ajunge sămănânci vreo trei – patru zile”, spune interpreta.

Inchide