Doar 8,4% din clienții operatorilor de telefonie din România dețin un smartphone – STUDIU

Doar 8,4% din clienții operatorilor de telefonie din România dețin un smartphone - STUDIU
Publicat: 23/04/2012, 19:33
Actualizat: 23/04/2012, 21:21

Doar 8,4% din clienții operatorilor de telefonie mobilă din România dețin un terminal inteligent (smartphone), comparativ cu o medie de 14% întâlnită la nivelul țărilor din Europa Centrală și de Est, potrivit datelor dintr-un studiu realizat de GfK în perioada mai – iulie 2011.

„14% dintre deținătorii de telefoane mobile din Europa Centrală și de Est dețin un smartphone. La o privire mai atentă, cea mai mare incidență a deținătorilor de smartphone este întâlnită în Slovenia, Turcia și Lituania, în timp ce în țări precum Slovacia, Ucraina și România procentul deținătorilor de astfel de modele este modest”, arată GfK.

În România, pe piața telefoniei mobile activează Orange România, Vodafone România, Cosmote România, Telemobil și RCS&RDS.

La finele lunii iunie, primii patru operatori aveau peste 25 milioane de clienți.

Potrivit studiului CEE Telco Industry Report 2011, accesarea internetului de pe telefonul mobil pare să fie proporțională cu incidența telefoanelor inteligente.

„Acest grup progresiv de consumatori stârnește interesul retailerilor, deoarece deținătorii de telefoane inteligente reprezintă 31% dintre persoanele care fac cumpărături online. Acestea sunt principalele concluzii ale CEE Telco Industry Report 2011, un studiu internațional derulat în 15 țări din Europa Centrală și de Est, pe un eșantion total de peste 15.000 respondenți”, precizează GfK.

Deținătorii de telefoane inteligente reprezintă un target atractiv pentru industria publicității, deoarece probabilitatea de a-i atinge prin publicitatea online este considerabil mai mare în comparație cu posesorii de telefoane clasice, potrivit datelor din studiu.

„În contrast cu aceștia, deținătorii de smartphone sunt mai activi în accesarea internetului de pe telefonul mobil și prezintă un interes mai mare față de serviciile online, cum ar fi cumpărăturile online sau internet banking. Totodată, 75% dintre deținătorii de smartphone din regiunea Europei Centrale și de Est accesează rețelele sociale pentru a comunica cu alte persoane”, se mai arată în comunicat.

În general, mai puțin de 20% dintre utilizatorii de internet din această regiune a Europei fac cumpărături online.

„În Cehia, unde achizițiile online sunt cele mai populare comparativ cu restul regiunii, 54% din populația online caută chilipiruri. Slovacia și Slovenia sunt de asemenea lideri în regiune în privința cumpărăturilor online. În același timp, există loc de dezvoltare pe această zonă in țări precum Turcia, Ucraina și Kazahstan, țări cu o utilizare timidă a cumpărăturilor online”, se mai spune în comunicat.

Studiul CEE Telco Industry Report 2011 a fost derulat pe un eșantion de 15.000 de respondenți din 15 țări – Bosnia și Herzegovina, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Kazahstan, Letonia, Lituania, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Interviurile au fost realizate în perioada mai – iulie 2011, iar rezultatele sunt reprezentative la nivel național pentru fiecare țară participantă.

Grupul GfK este unul dintre principalii jucători pe piața serviciilor de informare și consultanță și își desfășoară activitatea în peste 100 de țări, având peste 11.000 de salariați.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
Dezvăluirea surprinzătoare făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
VESTE ȘOC despre LIVIU DRAGNEA! NIMENI nu ar fi crezut că se va întâmpla asta
Doliu în lumea filmului. S-a stins o stea care a scris istorie! Zeci de milioane de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...