Doctorul Google. 60% dintre oameni caută pe internet remedii naturiste la afecțiuni grave. Care dintre ele funcționează

Redactor:
Mădălina Chițu
Doctorul Google. 60% dintre oameni caută pe internet remedii naturiste la afecțiuni grave. Care dintre ele funcționează
Medicii sunt îngrijorați de faptul că tot mai multe persoane apelează la internet pentru a găsi remedii naturiste la afecțiuni destul de grave

Deseori am fost tentați să credem că un ceai fierbinte ne vascăpa de răceală sau că iaurtul este ideal în tratarea infecțiilor.Medicii citați de Huffington Post spun că nu toate remediile naturalefuncționează, iar persoanele care apelează la aceste metode găsitepe diverse site-uri, bloguri sau forumuri își pot agrava starea desănătate.

Medicii sunt îngrijorați de faptul că tot mai multe persoaneapelează la Internet pentru a găsi tratamente naturiste laafecțiuni destul de grave. Un studiu de specialitate realizat înurmă cu doi ani arată că 61% dintre americani folosesc Internetulspre a căuta soluții pentru diverse probleme de sănătate.

● Iaurtul poate trata candidoza vaginală.Aceasta afecțiune este provocată de o creștere în exces a ciuperciiCandida Albicans și, deoarece studiile au arătat că iaurtul poatedetermina creșterea de bacterii sănătoase în stomac și intestine,unii oameni au presupus că acest aliment ar putea ține sub controlși candidoza vaginală. „Niciun studiu nu a arăta că iaurtul poatevindeca această afecțiune sau măcar diminua severitatea acesteia.Alte persoane consideră că alimentul are efect dacă îl aplicidirect pe piele. Este total gresit. Acest tratament poate duce lacreșterea ciupercii, deoarece conține zaharuri”, explică dr.Michele G. Curtis, profesor de obstretică și ginecologie de laȘcoala de Medicină din cadrul Universității din Texas.

● Aburii ameliorează durerile de cap de tipsinusal. Acest tratament, care apare în peste 400.000 derezultate la o simplă căutare pe Internet, funcționează, susținedr. Neil Kao, de la Allergic Disease and Asthma Center dinGreenville, Sudul Carolinei. „Inhalarea aburilor curăță căilenazale, atenuând presiunea de la nivelul sinusurilor. Pentru caefectul să fie cel dorit este indicat să adăugăm și câteva picăturide ulei de mentă sau eucalipt, deoarece au efect decongestionant”,spune medicul.

● Ceaiul negru ajută la vindecarea leziunilor herpeticebucale. Acesta este doar unul dintre remediile oferite deInternet pentru tratarea herpesului bucal. Medicii spun că oriceremediu natural va înrăutăți și îngreuna procesul de vindecare.Deși conține taninuri, substanțe care ar putea inhiba dezvoltareavirusurilor și bacteriilor, pliculețele de ceai negru nu aucapacitatea de a trata leziunile. Pentru a preveni aparițiaherpesului bucal, se recomandă folosirea unei creme cu factor marede protecție împotriva razelor ultraviolete, deoarece luminasoarelui poate declanșa acestă leziune.

● Sucul de merișor previne infecțiile tractuluiurinar. Medicii spun că acest lichid conține anumitesubstanțe care impiedica bacteria E.coli să se atașeze de peretelevezicii urinare și să provoace infecție. Persoanele care suntpredispuse la aceste tipuri de infecție le este recomandat să beaun pahar sau două de suc de merișor zilnic.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide