Doliu la Hollywood. O actriță a murit în ambulanța care o ducea la spital / A jucat într-un film emblematic, alături de Dustin Hoffman și Jon Voight

Redactor:
Ana Obretin
Doliu la Hollywood. O actriță a murit în ambulanța care o ducea la spital / A jucat într-un film emblematic, alături de Dustin Hoffman și Jon Voight
Actrița nominalizată de două ori la premiile Oscar Sylvia Miles, celebră pentru rolurile din filmele "Midnight Cowboy" și "Farewell, My Lovely", a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit Associated Press.

Miles a murit miercuri, într-o ambulanță care o transporta la spital, după ce s-a plâns că nu se simte bine, a declarat prietenul său, specialist în relații publice în domeniul modei, Mauricio Padilha.

Sylvia Miles era actriță de mulți ani, dar nu era cunoscută când a jucat în lungmetrajul din 1969 „Midnight Cowboy” (distribuție: Dustin Hoffman, Jon Voight), de John Schlesinger, care i-a adus prima nominalizare la Oscar.

În 1975, rolul din „Farewell, My Lovely”, cu Robert Mitchum în rolul detectivului Philip Marlowe, i-a adus a doua nominalizare la premiile Academiei de film americane.

Ambele roluri au fost de mici dimensiuni.

Născută la New York, actrița a devenit cunoscută în producții de teatru Off-Broadway, începând din anii 1950.

Printre filmele în care a jucat se numără cel produs de Andy Warhol „Heat” (1972), de Paul Morrissey, „Wall Street” (1987) și continuarea din 2010 „Wall Street: Money Never Sleeps”, ambele de Oliver Stone, precum și „Crossing Delancey” (1988).

A jucat și în producții de televiziune, precum „Miami Vice”, „One Life to Live” și „Sex and the City”.

Foto: Wikipedia

Inchide