Monica Stoica
16.01.2017
Magazin

Donald Trump critică dur „Saturday Night Live”: Nu e amuzant, distribuția e proastă, o crimă premeditată

Donald Trump critică dur „Saturday Night Live”: Nu e amuzant, distribuția e proastă, o crimă premeditată
Mai multe pe gandul.info

„NBCNews este groaznic, dar Saturday Night Live este cel mai prost show NBC. Nu e amuzant, distribuția e proastă, emisiunea e întotdeaua o crimă premeditată. Un post de televiziune cu adevărat groaznic!”, a scris Donald Trump pe rețeaua Twitter, duminică după-amiaza.

Comentariul său pe Twitter a apărut la doar o zi după ce Alec Baldwin și-a reluat rolul de imitator al lui Trump și a abordat în cheie parodică subiecte precum Obamacare și conflictele de interese ale președintelui ales al SUA. De asemenea, în show-ul de divertisment s-a făcut referire și la relatările conform cărora Rusia ar avea informații compromițătoare despre Donald Trump, în special la așa-zisele acuzații de sorginte sexuală îndreptate asupra lui Trump.

Donald Trump l-a criticat vehement pe Alec Baldwin, încă de când actorul american a început să-l imite în show-ul umoristic și de divertisment „Saturday Night Live”. În luna decembrie a anului trecut, după o serie nouă de tweet-uri caustice pe rețeaua de micro-blogging Twitter, actorul a promis să nu-l mai imite, cu o singură condiție. Dacă politicianul republican își va face publice declarațiile anuale de impozit, informează site-ul revistei People.

Tweet-ul președintelui ales al Statelor Unite ale Americii în care critica show-ul în decembrie 2016 este: „SNL este total părtinitor, nu-i amuzant, iar prestația actorului e cum nu se poate mai rea”. După fiecare episod din show-ul Saturday Night Live, Donald Trump reacționează aprig pe Twitter.

Reacția sarcastică a lui Baldwin: „Faceți publice declarațiile anuale de impozit și mă voi opri. Ha.”

Satira nu pare să fie pe gustul președintelui ales al Statelor Unite ale Americii. Disputa dintre actorul Alec Baldwin și magnat datează de mai multă vreme. Tot în luna decembrie a anului trecut, actorul american l-a interpretat recent pe președintele ales al SUA într-un sketch în care magnatul este ironizat vădit. Replicile caustice și pastișa nu au fost pe placul lui Donald Trump. Aparent, președintele SUA nu e deloc amuzat de faptul că e perceput în cheie sarcastică la Hollywood.

După episodul respectiv al Saturday Night Live, Donald Trump a scris pe Twitter că show-ul distorsiunează realitatea și nu-i deloc nostim. Alec Baldwin i-a dat replica tot pe rețeaua de micro-blogging: „Eu m-aș concentra pe maniera în care aș putea să îmbunătățesc viețile americanilor, dacă aș fi președinte. M-aș concentra pe ce ar trebui să fac pentru a îmbunătăți reputația Americii în politica externă, aș lupta pentru libertate (…).”

Actorul Alex Baldwin, care a fost multă vreme guest star al show-ului, a acceptat să-l imite pe Trump la rugămintea lui Michaels Lorne, realizatorul Saturday Night Live.

Alec a devenit „doppelganger” al lui Donald Trump. Alte impersonări ale lui Donald Trump au fost realizate de actorii Darrell Hammond sau Taran Killam, iar magnatul a fost invitat al emisiunii în noiembrie 2015.

„Saturday Night Live” nu este singurul show produs de NBC criticat de Trump. Președintele ales al SUA a criticat și emisiunea „The New Celebrity Apprentice” – la care prestează încă în calitate de producător executiv -, după premiera din decembrie, comentând că înlocuitorul său, Arnold Schwarzenegger, e „împotmolit sau distrus” de „mașina de rating pe care o reprezenta el, Donald Trump”, drept gazdă a show-ului „The Apprentice”. Schwarzenegger a răspuns prin a-i transmite lui Trump că speră că va „munci pentru toți cetățenii americani la fel de agresiv cum a lucrat pentru rating”.

Saturday Night Live (abreviat SNL) este un spectacol de televiziune nocturn produs în Statele Unite. SNL este o combinație de comedie și varietăți dezvoltat de Michaels Lorne și Dick Ebersol Emisiunea a avut premiera pe NBC, rețea de televiziune terestră din Statele Unite, pe 11 octombrie 1975, sub titlul NBC’s Saturday Night.

Inchide