Două tablouri de Van Gogh, furate în urmă cu 16 ani, expuse din nou la Amsterdam

Redactor:
Ana Obretin
Două tablouri de Van Gogh, furate în urmă cu 16 ani, expuse din nou la Amsterdam
Două tablouri de Vincent Van Gogh, furate în urmă cu 16 ani din muzeul dedicat pictorului din capitala Olandei și recuperate în 2016, au fost expuse din nou, de miercuri, la Amsterdam, după ce au fost supuse unor restaurări complexe, potrivit breitbart.com.

Tablourile „View of the Sea at Scheveningen” (1882) și „Congregation leaving the Reformed Church at Nuenen” (1884-1885) au fost expuse miercuri în Muzeul Van Gogh din Amsterdam, iar „restauratorii au făcut o treabă fantastică”, a spus directorul instituției, Axel Rueger.

Picturile au fost recuperate de polițiștii italieni la sfârșitul lunii septembrie 2016, în timpul unui raid efectuat la o casă a unui celebru baron al drogurilor local, Raffaele Imperiale, la Castellammare di Stabia, la aproximativ 34 de kilometri la sud-est de Napoli.

Ambele picturi, care valorează milioane de euro, au fost furate din muzeu pe 7 decembrie 2002.

Lucrarea „View of the Sea at Scheveningen” a fost deteriorată în timpul jafului, iar o porțiune semnificativă din partea stângă lipsește. „Congregation leaving the Reformed Church at Nuenen” nu a fost foarte afectată, dar restauratorii au eliminat urmele provocate de trecerea timpului și un strat de lac galben aplicat probabil de Van Gogh. Ambele tablouri au și rame noi, cele vechi fiind pierdute.

Pictorul Vincent van Gogh este considerat una dintre cele mai influente figuri din istoria modernă a artei. Născut în 1853, artistul olandez a ajuns cunoscut abia după moartea violentă, la 37 de ani. Deși perioada sa creativă nu acoperă decât un deceniu, după moartea sa au rămas peste 2.000 de lucrări diverse, între care aproape 860 de tablouri.

Foto: Captură

Inchide