• Publicat:
Magazin

Elton John va fi decorat cu Legiunea de Onoare de către Emmanuel Macron

Elton John va fi decorat cu Legiunea de Onoare de către Emmanuel Macron
Cântărețul britanic Elton John va fi decorat cu Legiunea de Onoare, vineri, de președintele francez Emmanuel Macron, potrivit unui comunicat al președinției, citat de Le Figaro.

Ceremonia va avea loc vineri, de Sărbătoarea Muzicii (Fête de la Musique), în curtea palatului Elysée. Legiunea de Onoare este cea mai înaltă distincție acordată militarilor și civililor în Franța.

Elton John „este un virtuoz al pianului, un geniu al melodiei, un veritabil showman (…) Este și unul dintre primii artiști gay care au avut curajul să facă public acest lucru și să fie vocea comunității LGBT în media”, potrivit comunicatului, în care se mai vorbește și despre acțiunile caritabile anti-SIDA inițiate de artist.

Ofițer al Artelor și Literelor din 1993, Sir Elton John, în vârstă de 72 de ani, se află în Franța în cadrul turneului său de adio, The Farewell Yellow Brick Road, care a debutat în 2018 și va dura trei ani.

Excentricul superstar a fost prezent, recent, la Festivalul de la Cannes, alături de soțul său, David Furnish, pentru a promova „RocketMan”, filmul despre viața sa.

Autor al unor hituri precum „Your Song” și „Crocodile Rock”, Elton John a vândut peste 300 de milioane de albume în lumea întreagă și a susținut peste 3.500 de concerte.

Inchide