• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Englezii construiesc supermașina care va rula cu peste 1.600 km pe oră

Englezii construiesc supermașina care va rula cu peste 1.600 km pe oră
Recordul mondial de viteză pe sol este de 1.228 de kilometri pe oră și a fost stabilit în octombrie 1997 de Thrust Supersonic Car, un vehicul propulsat de două motoare de avion produse de Rolls Royce.

Recordul mondial de viteză pe sol este de 1.228 de kilometri peoră și a fost stabilit în octombrie 1997 de Thrust Supersonic Car,un vehicul propulsat de două motoare de avion produse de RollsRoyce.

În 2012, însă, sunt șanse mari ca acest record să fie spulberatpentru că englezii au început construcția mașinii care să ruleze cu1.000 de mile pe oră, adică 1.610 de km/h. Designul acesteia a fostfăcut public luni, după mai bine de trei ani în care s-a lucrat lael, și aparent nu are nimic ieșit din comun. Va avea forma unuiavion cu reacție, va fi propulsată de un motor Eurofighter-Typhoon,dar va avea și un motor V12 de Formula 1, care să pompeze oxigenulîn racheta hibrid menită să ducă vehiculul dincolo de limita celor1.000 de mile.

Greutatea ei va fi de șase tone, roțile, care vor trebui săsuporte 10.000 de rotații pe minut, vor fi create dintr-un aliajspecial de aluminiu, iar pentru că testul va avea loc pe fundullacului Pan Hakskeen, din Africa de Sud, și există riscul ca bucățide pământ să le lovească, acestea vor fi protejate de apărătorispeciale.

Doar că nu se știe, încă, ce formă vor avea pentru că mai suntde pus la punct câteva mici detalii. În ceea ce priveșteconstrucția efectivă a acestei supermașini ea va începe înainte dePaște, când vor fi gata primele componente.

După ce au dezvăluit designul Bloodhound SSC, englezii auprezentat și un filmuleț în care este simulată o întrecere cu unavion Eurofighter, întrecere câștigată, cum altfel, desupermașină.

Citește și..
Inchide