Enrico Macias sărbătorește 50 de ani de carieră într-un concert pe 9 martie la București

Redactor:
Ghita Oana Mihaela
Enrico Macias sărbătorește 50 de ani de carieră într-un concert pe 9 martie la București
Pentru concertul din 9 martie, Enrico Macias a pregătit multe surprize plăcute fanilor din România și promite un show incendiar

Enrico Macias revine anul acesta în România pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de carieră printr-un concert extraordinar ce va avea loc pe scena Sălii Palatului pe 9 martie, de la ora 20.00, informează organizatorii.

Pentru concertul din 9 martie, Enrico Macias a pregătit multe surprize plăcute fanilor din România și promite un show incendiar, cu multe melodii ce nu s-au regăsit în playlistul concertului de anul trecut, dar și melodii precum „La Femme de Mon Ami” sau „Zingarella”. Prețurile biletelor sunt cuprinse între 300 de lei (categoria VIP) și 50 de lei.

Pentru cei ce își doresc să îl asculte live pe Enrico Macias, biletele sunt disponibile de joi la magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center, librăriile Adevărul și Eminescu, magazinele Diverta, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Național al Copiilor, stația de metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe biletoo.ro, bilet.ro, blt.ro, myticket.ro.

În cele cinci decenii de carieră, Enrico Macias a încântat și bucurat milioane de oameni. Melodiile de pe albumele sale au depășit bariera timpului, iar fanii de orice vârstă i-au cumpărat și ascultat discurile.

Gaston Ghrenassia, cunoscut ca Enrico Macias, s-a născut într-o familie de evrei muzicieni pe data de 11 decembrie 1938 în orașul Constantine din Algeria franceză, unde a trăit până în 1961, când în timpul Războiului de Independență tatăl său a fost asasinat. Și-a început cariera ca profesor, dar nu a abandonat niciodată pasiunea sa descoperită în copilărie: chitara. S-a mutat la Paris, unde a început să se contureze cariera sa muzicală.

Primul său album, „Adieu mon pays”, îl înregistrează în 1962, iar apariția sa în același an la televiziune franceză îl transformă într-un star. Se bucură de un imens succes în multe din țările europene, iar în 1968 își face debutul în SUA unde spectacolul său din celebra sală Carnegie Hall de la New York este sold out.

Macias își cântă muzica în mai multe limbi: franceză, greacă, italiana, turca, spaniola, engleza, ebraica, dar și în multe dialecte. Încercarea sa de a concerta în Algeria în 2000 a stârnit multe controverse. După anularea acestui turneu, Enrico Macias a scris o carte, „Mon Algerie”, promovată ca „un adevărat cântec de dragoste dintre un bărbat și pământul său natal”.

Din dorința de a-și revedea țara natală, Enrico Macias a încercat în 2007 să îl însoțească pe președintele francez Nicolas Sarkozy într-o vizită oficială în Algeria, dar s-a lovit din nou de opunerea vehementă a multor organizații, dar și a prim ministrului algerian, din cauza suportului acordat de artist Israelului.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide