• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Epilarea cu laser – mai puțin eficientă la persoanele blonde

Epilarea cu laser – mai puțin eficientă la persoanele blonde
Epilarea cu laser este o procedură cosmetică prin care se inhibă creșterea firului de păr. Potrivit specialiștilor în cosmetică, metoda este eficientă în timp și nu garantează îndepărtarea permanentă a pilozității.

Epilarea cu laser este o procedură cosmetică prin care se inhibăcreșterea firului de păr. Potrivit specialiștilor în cosmetică,metoda este eficientă în timp și nu garantează îndepărtareapermanentă a pilozității. Tocmai de aceea este nevoie de mai multeședințe și un tratament de întreținere la o anumită perioadă detimp recomandat de cosmetician.

Culoarea părului, dar și pigmentul pielii influențează tipul detratament recomandat. Specialiștii spun că este o procedură foarteeficientă pentru persoanele care au tenul deschis și firul de părînchis pentru că laserul acționează asupra pigmentului. De cealaltăparte, epilarea cu laser este mai puțin eficientă în cazulpersoanelor care au firul de păr alb, grizonat sau blond. În plus,există anumite rădăcini care rezistă la tratamentul cu laser saucare pot crește chiar și după mai multe ședințe de întreținere, darîn timp. Chiar și așa, noul fir de păr va fi mult mai deschis laculoare și subțire, menționează specialiștii.

Pentru anumite zone, precum mustață sau axilă, ședințele potdura doar câteva minute, iar pentru cele întinse, câteva ore vatrebui să le petreci în cabinetul specialistului. După fiecareședință poți vedea anumite iritații pe piele, care dispar în câtevaore sau cel mult două zile.

Cele mai frecvente efecte adverse ale procedurii sunt iritațiilepielii, mâncărimile și înțepăturile ușoare de după fiecare ședințăcu laser. Potrivit experților în cosmetică, este posibilă șidepigmentarea pielii, efect advers vizibil în special pentrupersoanele cu tenul închis sau acolo unde procedura nu s-a realizatcorespunzător. După fiecare intervenție cu laser se recomandădușurile cu apă și săpun din abundență, evitând buretele de baieori peria, subliniază specialiștii.

Inchide