Eric Clapton și Steve Winwood la București – cum să te convertești la blues

Redactor:
Diana Popescu
Eric Clapton și Steve Winwood la București – cum să te convertești la blues
Concertul de vineri a avut publicul pe care l-a meritat. Primele acorduri ale fiecărui hit au fost întâmpinate cu aplauze, fiecare solo și-a primit uralele cuvenite. Iar mulțimea de pe stadion a înțeles (ori și-a amintit) de ce oamenii de pe scenă sunt atât de mari.

Spectatorii se adună, conștiincioși, deși mai sunt două ceasuripână să înceapă spectacolul. Nerăbdarea de fani privați deceniiîntregi de întâlnirea cu favoritul face din arșița lui 11 iunie2010 un simplu amănunt. Oameni în „uniformă de multinațională”,veniți, cel mai probabil, direct de la birou, împart spațiul cuinși cu aer de foști hippioți. Cei din urmă rămân, prompt, labustul gol, odată intrați în incinta stadionului. Doar pentrucâteva clipe, cât să schimbe tricourile de acasă cu celeinscripționate cu numele lui Clapton, cumpărate de la loculfaptei.

Anunțat la ora 20.30, concertul începe cu doar un sfert de ceasmai târziu. În ovațiile publicului, cei doi englezi își iau înprimire chitarele. Și, după primele acorduri, se lămurește până șiultimul bodyguard că „bunicii” de pe scenă (au trecut amândoi de 60de ani) sunt niște indivizi cum rari ți-e dat să vezi într-o viață.Acești prieteni vechi sunt în stare de lucruri fabuloase: jongleazăcu acorduri și cu pulsul spectatorilor, schimbă instrumente de la opiesă la alta, se completează minunat (până și vocile le seamănă),par să se joace, dar într-un fel meșteșugit, precis și fascinant.Cântă piese așteptate de toți, dar au și alegeri surprinzătoare.”After Midnight”, „Driftin’ Blues”, „Gimme Some Lovin'”, „Presenceof the Lord”, „Crossroads”, „Had to Cry Today”, „Dear Mr. Fantasy”se amestecă, lucru de mirare, cu „Voodoo Chile” și „Georgia on MyMind”, omagii aduse zeilor Hendrix și Charles. Firește, cei care auținut morțiș să caute pe internet play list-ul celorlalte concertedin turneu știu ce intră în „meniul zilei”. Cei care au preferat săfie luați pe nepregătite cer insistent, din tribună, „Layla” și”Cocaine”, sperând în bunăvoința sorții. Le primesc, aplaudăfrenetic și se simt cu adevărat norocoși.

„Can’t Find My Way Home” se aude, dinspre scenă, către finalulconcertului. Niciunul dintre spectatori n-ar rămâne cu regrete dacăWinwood și Clapton n-ar mai găsi drumul către casă. I-ar păstraprin preajmă, trăgând nădejde că vor cânta la nesfârșit. N-o fac,însă își bucură susținătorii două ceasuri încheiate.

Concertul de vineri a avut publicul pe care l-a meritat. Primeleacorduri ale fiecărui hit au fost întâmpinate cu aplauze, fiecaresolo și-a primit uralele cuvenite. Iar mulțimea de pe stadion aînțeles (ori și-a amintit) de ce oamenii de pe scenă sunt atât demari. „I have finally found a place to live in the presence of theLord”, au cântat Clapton și Winwood. „În sfârșit, am găsit un locîn care să trăiesc în prezența lui Dumnezeu”. Peste 10.000 deoameni s-au aflat, vineri seară, dacă nu în prezența lui Dumnezeu,măcar în prezența sfântului Eric, protectorul blues-rock-ului.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide