EUROVISION 2012. BUNICUȚELE DIN RUSIA, marile rivale ale trupei MANDINGA

Redactor:
Raluca Ion
Rusia a trimis la EUROVISION 2012, o trupă de bunicuțe din munții Ural. BURANOVSKIYE BABUSHKI sunt 10 bătrânici îmbrăcate în costume tradiționale din republica Udmurtia

Rusia a trimis la EUROVISION 2012, o trupă de bunicuțe din munții Ural. BURANOVSKIYE BABUSHKI sunt 10 bătrânici îmbrăcate în costume tradiționale din republica Udmurtia, care i-au cucerit atât pe ruși la selecția națională, cât și pe jurnaliștii străini care le-au văzut la repetițiile pentru Eurovision. Din cele 10, doar 8 au fost atât de în putere încât să călătorească până în Azerbaidjan, iar din cele 8 numai 6 vor urca pe scena EUROVISION de la Baku – numărul maxim de membri ai unei trupe permis de regulamentul concursului. Atât la casele de pariuri, cât și în topul jurnaliștilor străini, Buranovskiye Babushki sunt pe primul loc, cu piesa „Party for Everybody”, urmate fiind îndeaproape de trupa MANDINGA.

Bunicuțele trăiesc în satul Buranovo, din regiunea Malopurginsky, iar cea mai în vârstă dintre ele va împlini 77 de ani în toamnă. Ele au devenit cunoscute în 2008, când o televiziune a difuzat un reportaj despre performanțele lor pe scenă, și au debutat la Eurovision în 2010, când au ajuns pe locul al treilea în finala națională din Rusia. Au apărut apoi în nenumărate show-uri de televiziune și concerte, au cântat la un festival cu 200.000 de spectatori, au urcat pe aceeași scenă cu Jose Carreras și Emir Kusturica și au fost în turneu în Estonia și în Franța.

Când nu cântă, bunicuțele au grijă de gospodărie și coc prăjituri. Au copt prăjituri și la repetiții, unde au adus pe scenă un cuptor, dar și pentru jurnaliștii prezenți la conferința de presă. Membrele trupei poartă costume populare făcute de mamele și bunicile lor și pantofi tradiționali confecționați de soțul uneia dintre ele. „Nu este cel mai important lucru să câștigăm, important este să participăm”, au spus bunicuțele. Ekaterina Orlova, șefa delegației Rusiei, a declarat pentru Eurovision: „Sunt atât de drăguțe, exact ca bunica mea. Îmi place să lucrez cu ele, este foarte ușor. Nu au niciun fel de cereri, nu vor nimic. Cred că mulți șefi de delegații mă invidiază”, a spus ea.

Gândul transmite EUROVISION 2012 LIVE TEXT.

Inchide