Preparatele de tip fast-food sunt asociate cu un risc crescut deboli cardiovasculare, obezitate și diabet. Un grup de cercetătoriitalieni au descoperit recent că persoanele, în special copiii,care au o alimentație bazată pe acest tip de mâncare prezintă unrisc crescut de a dezvolta alergii, relatează „Daily Mail”.
Oamenii de știință spun că regimul alimentar bazat pe carne,zahăr și grăsimi scade numărul de celule sănătoase din organism,iar fără acestea organismul este predispus la apariția astmului, aeczemelor sau a altor tipuri de alergii.
Pentru a ajunge la acestă concluzie, dr. Paolo Lionetti,coordonatorul cercetării de la Universitatea din Florența, acomparat stilul de viață al copiilor africani din Burkina Faso șial copiilor italieni. Specialistul a analizat dieta șipredispoziția copiilor la anumite boli. Astfel, copiii africani,care mâncau cereale, mazare și alte legume, prezentau un riscscăzut de a suferi de obezitate, iar organismul acestora conțineamai mulți acizi grași, care îi proteja de apariția alergiilor.
Mai mult, nivelul de poluare joacă un rol determinant în ceea ceprivește apariția alergiilor de tip respirator, dar alimentațiabogată în grăsimi scade rezistența organismului la factoriialergeni, sunt de părere experții din Italia.
Statisticile arată că în ultimii 20 de ani numărul persoanelorcare suferă de alergii s-a triplat. Astfel, o persoană din patrudezvoltă un anumit tip de alergie. Neținute sub control, alergiilepot duce la apariția șocului anafilactic, care se manifestă prinerupții alergice, mâncărimi, grețuri, vărsături, crampe abdominale,dificultăți de respirație, răgușire, senzația de disconfort laînghițire, tulburări de ritm cardiac și infarct miocardic.