Festivalul Scrumbiei de la Galați. Pește la grătar, concursuri de pescuit și de gătit. Mulți oameni vin, se uită și pleacă, din cauza prețurilor mari – FOTO / VIDEO

Redactor:
Corespondenti
Sute de oameni participă, în weekend, la Festivalul Scrumbiei, pe faleza inferioară a Dunării din Galați, unde sunt grătare cu pește, concursuri de pescuit și de gătit. Din cauza prețurilor mari, mulți oameni vin, se uită și pleacă, transmite corespondentul Mediafax.

Festivalul Scrumbiei este organizat de 18 ani în Duminica Floriilor, dar anul acesta autoritățile au decis să extindă evenimentul la trei zile, astfel că pe faleza Dunării din Galați au loc, în weekend, concursuri de pescuit, demonstrații gastronomice cu produse pescărești, spectacole de muzică populară și ușoară, o expoziție unelte de pescuit, dar și un târg al meșterilor populari.

La fel ca la edițiile precedente, grătarele cu scrumbii reprezintă atracția principală, iar gălățenii stau la cozi pentru a cumpăra sortimente de pește.

Porțiile pregătite la grătar și ciorbele la ceaun sunt la căutare, deși prețurile sunt mai mari decât la edițiile precedente ale festivalului.

Dacă în pescăriile și supermarketurile din oraș kilogramul de scrumbie are prețul de 30 de lei, o scrumbie pregătită la grătarul de pe faleză costă 12 lei o sută de grame.

„Prețurile sunt mari, ne așteptam să fie mai mici, aici, la Dunăre. Scrumbia este exagerat de scumpă”, a spus unul dintre gălățenii care au venit sâmbătă pe faleza Dunării.

„Prețurile sunt foarte mari, enorm de mari… Am cumpărat ciorbă de pește, la 12 lei este enorm. Scrumbia este și mai scumpă, este bătaie de joc”, l-a completat alt bărbat.

Din cauza prețurilor mari, numeroși gălățeni au venit, au văzut și au plecat înghițind în sec.

Pentru organizarea acestui festival, Primăria Galați a plătit 118.780 lei, fără TVA.

Inchide