Fetițe de UN AN, forțate să suporte operații de schimbare a sexului în India

Fetițe de UN AN, forțate să suporte operații de schimbare a sexului în India
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 02:59

Fetițe de un an din India suntobligate să sufere operații de schimbare de sex de către părințiidisperați să aibă un fiu. Chirurgii din orașul Indore, situat învestul țării, au fost luați în vizor pentru „convertirea” a sute defete pe an, care sunt ulterior „îndopate” cu medicamente hormonale,precizează Daily Mail. Potrivit sursei citate, șapteexperți în genitoplastie din Indore s-au lăudat că fiecare ar fitransformat între 200 și 300 de fete în „băieți” până acum, doaruna fiind mai mare de 14 ani, vârsta legală de consimțământ pentruo astfel de operație. Costurile intervenției sunt relativ mici, decirca 2.000 de lire (2.250 de euro). În urma revoltelor de perețelele de socializare, autoritățile indiene s-au sesizat. ComisiaNațională pentru Protejarea Drepturilor Copilului a anunțat ieri,27 iunie, că a cerut guvernului de stat indian să investighezemedicii și spitalele incriminate de către un ziar indian. Încondițiile în care nu există legi pentru a proteja drepturilecopiilor atât de mici, practica ar putea avea ramificații socialemai mari, spun experții medico-legali.

Publicația „Hindustan Times” adeconspirat aceste abuzuri care se desfășoară în urbea care numărăpeste un milion jumătate de locuitori. „Un trend șocant, fărăprecedent, rezultat din fetișul de a avea un fiu, se dezvoltă înbinecunoscutele clinici și spitale conservatoare din Indore pecopii între unu și cinci ani. Procesul de transformare a uneifetițe într-un băiețel se numește genitoplastie (n.r.: procedurapresupune „construirea” de către doctori a unui penis folosindțesut din organele feminine, copilului fiindu-i ulterioradministrate medicamente hormonale) „, au scris jurnaliștiiindieni. Părinții bogați din Delhi și Mumbai par a se înghesui înorașul indian pentru a-și „corecta” chirurgical fetele, deșispecialiștii îi avertizează că băieții „convertiți” vor fiinfertili. „Chirurgia poate avea efecte profunde pe termen lungasupra individului, care ar putea să nu accepte sexul ales depărinți și doctori înainte de vârsta acordului”, a afirmat SuchitraInamdar, consilier din Mumbai.

O clădire din Indore, orașulunde medicii „corectează” legile naturii

Abuzurile realizate asuprafetițelor din țara asiatică par a fi „motivate” de normeletradiționale. În societatea indiană, fiii, percepuți drept viitorimoștenitori ai familiei, sunt preferați fiicelor. Acestea din urmăsunt văzute drept o povară grea pentru măritiș. În plus, testelepentru determinarea sexului din timpul sarcinii sunt ilegale înstatul indian. Măsura a fost luată de guvern pentru a încercaprevenirea avortării fetușilor feminini, o practică tot mairăspândită în rândul femeilor, deși în unele zone raportul dintrecele două sexe arată un decalaj evident. De exemplu , în unelestate precum Punjab, raportul între femei și bărbați este de șaptela zece.

Reacții dure pe rețelelede socializare

Știrile despre abuzul scăpat de sub control al intervențieichirurgicale desfășurate în Indore, folosită în mod normal pentrucorectarea anormalităților genitale la pacienții adulți, au condusla reacții violente pe Twitter și pe alte site-uri de socialnetworking duminică, 26 iunie. „Șocant! Nu doar că oamenii omoarăfete nenăscute, ci transformă fete în băieți prin genitoplastie”, ascris pe contul ei de Twitter scriitoarea și feminista TaslimaNasreen, aflată în fruntea revoltei. Femeia a propus și metode desancționare a celor care efectuează astfel de tipuri de proceduri.”Medicii care practică în mod ilegal feticidul feminin șigenitoplastia ar trebui să primească închisoare pe viață”, aadăugat protestatara.

Taslima Nasreen

Realitatea e cusută cu ață albă: pacientelesunt etichetate ca fiind hermafrodite

Doctorii din Indore au susținut căoperațiile au fost realizate pe copii ale căror organe interne nucorespundeau celor externe – cel mai adesea, fete născute cuanumite organe interne masculine. India nu are un sistem pentru amonitoriza aceste afirmații. „Când copilul crește, el sau ea va ficonfuz în privința genului căruia îi aparține. Această operație îlpoate preveni pe copil de la a avea sindromul determinării sexualeși alte probleme psihologice”, spune Dr. Milind Joshi, un chirurgpediatric care realizează procedura. „Cred că copilul meu nu va ficonfuz în legătură cu sexul său atunci când va crește și va puteatrăi o viață normală, fiindcă nu va avea amintiri legate deoperație”, a declarat pentru „Hindustan Times” un părinte al căruicopil a suferit o astfel de intervenție la doi ani. În plus,legislația în vigoare nu le dă de furcă părinților care apelează lao astfel de operație pentru copiii lor. „În India, nu este nicioproblemă în a realiza astfel de intervenții, fiindcă nu estenecesar decât acordul părinților”, a afirmat un alt specialistindian. În această țară, minorii care nu au încă 14 ani nu pot luadecizii în ceea ce-i privește. Aceasta ridică multe întrebărilegate de drepturile acestor copii, care ar putea creșteconsiderând că ar fi vrut să fie așa cum s-au născut, și nucorectați chirurgical. În aceste condiții, cei care militeazăîmpotriva efectuării unor astfel de intervenții cred că MinisterulSănătății și Consiliul Medical din India ar trebui să analizezeproblema și să stopeze astfel de practici.

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Atenţie maximă la Paracetamol! Nu îl combina niciodată cu asta. Te poate băga în spital
Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...