Filmul care te scapă de arahnofobie, frica de păianjeni. Ce au descoperit cercetătorii

Redactor:
Alexandra Mortu
Filmul care te scapă de arahnofobie, frica de păianjeni. Ce au descoperit cercetătorii
Cercetătorii au descoperit că terapia prin expunere utlizând filmele poate reduce simptomele unei fobii sau chiar să te scape de ea. Aceștia au realizat un studiu centrat pe arahnofobie și se pare că filmul „Spiderman" reprezintă o soluție ușoară.

Rezultatele studiului au dezvăluit faptul că este nevoie doar de 7 secunde de vizionare a filmului pentru ca simptomele fricii de păianjeni să se amelioreze. 

Metoda utilizată de cercetători se numește terapie prin expunere care este folosită în tratarea fobiilor prin expunerea treptată la obiectul declanșator. 

Însă, pentru prima dată, experții au folosit mici videoclipuri extrase din film. 

Arahnofobii au declarat că simptomele lor s-au ameliorat cu 20%, dar este nevoie de un studiu aprofundat pentru a descoperi dacă această metodă ar putea reprezenta o soluție integrală și definitivă. 

Experții consideră că această metodă este una rapidă care poate fi practicată acasă, având și costuri reduse, dar mai ales faptul că este foarte practică și la îndemâna oricui.

Cercetătorii din Israel au expus participanților filmulețe din „Omul Păianjen 2″ (2004) și „Omul Furnică” (2015) și au descoperit că simptomele lor s-au ameliorat în proporție de 20%. Printre acestea se numără starea de leșin, tremuratul și ritmul cardiac mare. 

Foto: Pixabay

Inchide