FOTO. 12 pui de panda, atracția centrului Chengdu din China

Redactor:
Laura Holban
În luna octombrie a anului trecut, centrul de împerechere și creștere a urșilor panda Chengdu din China a întâmpinat nașterea a 12 pui, adunând mii de de vizitatori la prima ieșire în public a acestora.

În luna octombrie a anului trecut, centrul de împerechere și creștere a urșilor panda „Chengdu” din China a sărbătorit nașterea a 12 pui alături de mii de de vizitatori veniți să asiste la prima ieșire la joacă a acestora, fără a fi însoțiți de mama lor, scrie Daily Mail.

Prima ieșire pe cont propriu este dificilă pentru fiecare pui de animal, însă cei 12 pui de panda s-au avut unii pe alții alături la prima ieșire la joacă. Încă o dată, sub privirile chinezilor curioși, puii au mâncat frunze de bambus, s-au luat la întrecere și s-au cocoțat în copaci. Blana ursuleților a început să prindă nuanțe de negru și alb, după ce la naștere, toți puii de panda au avut blănița într-o nuanță de gri deschis.

Când vor împlini șase luni, ursuleții vor putea să roadă bambus, iar la vârsta de un an vor cântări aproape 45 de kilograme – o greutate mare în comparație cu cele 100 de grame pe care le au la naștere.

Iată un clip realizat la scurt timp după nașterea celor 12 pui de panda.

Inchide